today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ε. Μακρόν: Τα εμβόλια είναι η ασφαλής λύση για να εξέλθει η Γαλλία από την πανδημία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε σήμερα ότι οι επόμενες λίγες εβδομάδες θα είναι δύσκολες, λόγω της Covid-19, με τη χώρα να καταγράφει σήμερα το απόλυτο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού με 232.200 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο.

«Οι εβδομάδες που θα έρθουν θα είναι δύσκολες, όλοι το γνωρίζουμε αυτό», είπε ο Μακρόν στο τηλεοπτικό διάγγελμά του ενόψει της έλευσης του νέου έτους.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επισήμανε πως η Γαλλία βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, λόγω του αριθμού των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί και επανέλαβε την έκκλησή του για μαζικούς εμβολιασμούς, αποκαλώντας τα εμβόλια την «ασφαλή» λύση της Γαλλίας για να εξέλθει από την πανδημία, κάτι, που όπως τόνισε, πιστεύει πως είναι δυνατό το 2022.

Στο διάγγελμά του, ο Μακρόν δεν αναφέρθηκε στην ανάγκη για πιο αυστηρά υγειονομικά μέτρα σε σχέση με αυτά που ήδη έχουν ανακοινωθεί, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να αποφύγει να περιορίσει περαιτέρω τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών.

«Θα ξεπεράσουμε την παρούσα πρόκληση ακολουθώντας τις ίδιες αρχές με την πρώτη ημέρα (της πανδημίας)», τόνισε.

Κανένα στοιχείο για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου

Στο μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τη Γαλλία «όποιος κι αν είναι ο ρόλος μου», μετά τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου του 2022.

Κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού διαγγέλματός του, δεν έδωσε κανένα σαφές στοιχείο για το εάν θα θέσει υποψηφιότητα για μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο.

Συνεργάτες του Μακρόν έχουν ήδη, ανεπίσημα, ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την προεκλογική εκστρατεία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ