today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Βρετανία: Ρεκόρ 129.471 νέων κρουσμάτων

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ένα ρεκόρ 129.471 νέων κρουσμάτων COVID-19, μία ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως δεν θα επιβάλει νέους περιορισμούς φέτος προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Ο Τζόνσον δήλωσε χθες ότι δεν θα εισάγει νέα μέτρα στην Αγγλία, όμως οι υπουργοί του προέτρεψαν τους πολίτες να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με προσοχή και προειδοποίησαν πως οι κανονισμοί θα αυστηροποιηθούν, εάν το σύστημα υγείας βρεθεί στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Το προηγούμενο υψηλό ημερήσιων κρουσμάτων στη Βρετανία ανερχόταν στα 122.186 την 24η Δεκεμβρίου.

Τα σημερινά στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνουν τους απολογισμούς από τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, λόγω των διαφορών στις πρακτικές καταγραφής την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων. Τα 12.378 κρούσματα που ανακοινώθηκαν για την Ουαλία περιλαμβάνουν στοιχεία που κανονικά θα είχαν αναφερθεί το προηγούμενο διάστημα.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία της Αγγλίας ανέρχεται σε 9.546, ένας αριθμός μεγαλύτερος από τους 6.902 πριν από μία εβδομάδα, όμως πολύ μικρότερος των επιπέδων ρεκόρ, άνω των 34.000, που είχαν καταγραφεί τον περασμένο Ιανουάριο.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα 18 νέους θανάτους σε διάστημα 28 ημερών, έπειτα από ένα θετικό τεστ Covid-19, πολύ χαμηλότερα από την πρόσφατη τάση των περισσότερων από 100 την ημέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ