ΠΟΘΑ σε Κ.Μπακογιάννη: Υπερβολικά μεγάλο το ποσό για έναν τραγουδιστή και 17μελή ορχήστρα

Φωτ. Αρχείου ΑΠΕ

«Οι επαγγελματίες του χώρου γνωρίζουν πολύ καλά ότι ακόμα και με τα γνωστά φαινόμενα υπερκοστολογήσεων είναι ένα υπερβολικά μεγάλο ποσό για τηλεοπτικό πρόγραμμα 17 λεπτών με έναν μόνο τραγουδιστή και 17μελή ορχήστρα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) σε ανοιχτή επιστολή της προς τον δήμαρχο Αθηναίων, σχετικά με την πρωτοχρονιάτικη κεντρική εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το πάρκινγκ του Λυκαβηττού.

Σημειώνεται ότι η «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων απαντώντας στις αντιδράσεις που προκάλεσε το κόστος της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας του Δήμου Αθηναίων με τον Σάκη Ρουβά, επεσήμανε ότι εφέτος, «για την προετοιμασία, τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την υλοποίηση της βραδιάς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς απασχολούνται περισσότεροι από 170 επαγγελματίες και 20 εταιρίες, μέσα σε ένα διάστημα 30 ημερών».

Σχετικά με τα αναλυτικότερα στοιχεία που έχει παραθέσει η Τεχνόπολη στην απάντηση της, η ΠΟΘΑ επισημαίνει στην επιστολή προς τον δήμαρχο Αθηναίων, ότι «η λίστα εργασιών είναι ασαφής και χωρίς να αναφέρεται το κόστος της καθεμιάς». Προσθέτει δε, ότι «τα προηγούμενα χρόνια δαπανούσατε 180.000 και 190.000 ευρώ, όπως αναφέρατε, αλλά ξεχάσατε ν΄ αναφέρετε πως ήταν μοιρασμένες οι εκδηλώσεις και λάμβαναν μέρος πολλοί καλλιτέχνες, μουσικοί, συγκροτήματα, ηθοποιοί που περιλάμβαναν όλα τα είδη καλλιτεχνικής έκφρασης, πολλές φορές την ίδια ημέρα υπήρχαν 3 και 4 εκδηλώσεις στον ίδιο χώρο».

Τέλος, στην επιστολή της η ΠΟΘΑ ζητά από τον δήμαρχο Αθηναίων «να δημοσιοποιήσει τις συμβάσεις όλων των εργαζόμενων στην εκδήλωση της Πρωτοχρονιάς, μουσικών, τεχνικών και βοηθητικού προσωπικού, καθώς και αναλυτική κοστολόγηση της βραδιάς». Επίσης ζητά από τον δήμαρχο Αθηναίων «ν΄ αναλάβει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση με διαδικτυακό τρόπο και δωρεάν για όλους (όπως θα γίνει η εκδήλωση του Λυκαβηττού) όλων των εκδηλώσεων που έχουν ακυρωθεί λόγω Covid για όλες τις ημέρες των εορτών».

Τέλος, η ΠΟΘΑ ζητά «την αποζημίωση όλων των συναδέλφων που θα συμμετείχαν σε εκδηλώσεις όλων των δήμων που ακυρώθηκαν λόγω Covid, καθώς και την πλήρη στήριξη του κλάδου μας για όσο ακόμα θα διαρκεί η πανδημία» καταλήγει η επιστολή.