today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Μ.Τσαβούσογλου: Προστατεύουμε προσεκτικά τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο

Στην εξωτερικής πολιτική της Τουρκίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου κάνοντας έναν απολογισμό του 2021.

Προστατεύσαμε  προσεχτικά τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου κατά την ομιλία του στη σύσκεψη εκτίμησης εξωτερικής πολιτικής για το 2021 προσθέτοντας πως η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησαν να παραβιάσουν τα δικαιώματά μας επτά φορές, τους εμποδίσαμε σε όλες τις περιπτώσεις.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών αναφέρθηκε και στις σχέσεις με τις ΗΠΑ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα F-35. “Αν τα F-35 δεν αγοραστούν, τα χρήματα που δώσαμε πρέπει να επιστραφούν ή να παραλάβουμε κάτι άλλο”, είπε.

Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε, επίσης, και στις σχέσεις της Τουρκίας με την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Τέλος, αναφερόμενος στην Αρμενία ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε πως η πρώτη συνάντηση είναι επιθυμία της Αρμενίας και θα γίνει στη Μόσχα.

“Σύμφωνα με την εντύπωση που μας δημιουργήθηκε η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα, η Αρμενία έχει μια επιθυμία σε αυτή την κατεύθυνση. Αλλά εκτός από την πρώτη συνάντηση εμείς επιθυμούμε οι επαφές να γίνονται άμεσες”, είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ