today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ινδία: Ξεκινά τον Ιανουάριο ο εμβολιασμός των εφήβων 15-18 ετών

Αναμνηστικές δόσεις στους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής

Η Ινδία θα αρχίσει να χορηγεί αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου για την Covid-19, για προληπτικούς λόγους, στους υγειονομικούς και τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής από τις 10 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον.

Στο διάγγελμά του ο Μόντι είπε επίσης ότι ο εμβολιασμός των εφήβων ηλικίας 15-18 ετών θα ξεκινήσει από τις 3 Ιανουαρίου. Οι ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα θα μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση κατόπιν σύστασης του γιατρού τους.

«Για προληπτικούς λόγους η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής θα αρχίσουν να λαμβάνουν την αναμνηστική δόση», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής στην Ινδία έχουν καταγραφεί 415 κρούσματα της Όμικρον.

Η κυβέρνηση επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού. Μέχρι στιγμής έχει χορηγηθεί τουλάχιστον μία δόση στο 88% των 944 εκατομμυρίων κατοίκων που είναι επιλέξιμοι για να εμβολιαστούν. Το 61% έχει κάνει και τις δύο δόσεις. Μολονότι πολλά εκατομμύρια περιμένουν ακόμη να κάνουν τη δεύτερη δόση, οι αρχές θα αρχίσουν να προσφέρουν τρίτη δόση στους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής.

Ο Μόντι προέτρεψε τους πολίτες να συνεχίσουν να φορούν μάσκες προστασίας και να τηρούν τα άλλα πρωτόκολλα για την Covid-19.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προτρέπει τις τοπικές αρχές να επιβάλουν περιορισμούς για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου μέχρι την Πρωτοχρονιά και ορισμένα κρατίδια απαγόρευσαν εν μέρει τους δημόσιους εορτασμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ