today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Καταγγελία για κακοποίηση αγοριών σε ίδρυμα της Αττικής. Έχουν ενεργοποιηθεί οι εισαγγελικές Αρχές

Στην υπόθεση κακοποίησης αγοριών σε ίδρυμα στην Αττική, αναφέρθηκε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ. Εξήγησε ότι έλαβε «γραπτώς μία επώνυμη καταγγελία από τρεις ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα με αυτή τη δομή στην Αττική, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της». Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, «κατήγγειλαν περιστατικά σωματικής βίας προς τα παιδιά σε συγκεκριμένο “τιμωρητικό δωμάτιο” μέσα στη δομή, αλλά και σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ αγοριών από 7 έως 11 ετών, παρουσία εργαζομένων. Ταυτόχρονα αναφέρονταν και πολλά περιστατικά παραμέλησης».

Η κ. Μιχαηλίδου ενημέρωσε ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, η οποία εξετάζει πλέον την υπόθεση, και «πάγωσε» τη χρηματοδότηση προς τη συγκεκριμένη δομή, ενώ η καταγγελία είχε κοινοποιηθεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο της δομής τον Σεπτέμβριο χωρίς αυτό, ωστόσο, να προβεί σε ενέργειες.

Το ίδρυμα, για το οποίο έχει γίνει η καταγγελία, φαίνεται να απασχολεί τη Δικαιοσύνη και για άλλες υποθέσεις, οικονομικές αλλά όχι μόνο, καθώς, όπως είπε η υφυπουργός, «έχει ήδη εισαγγελική έρευνα για παράνομες υιοθεσίες». Η κ. Μιχαηλίδου ενημέρωσε ότι η καταγγελία αφορά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Πέντε παιδιά με εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκαν ήδη στο νοσοκομείο Παίδων, όπου και εξετάζονται από παιδιάτρους και παιδοψυχιάτρους.

Σε νεότερη τηλεοπτική παρέμβαση, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι προς το παρόν, από την εισαγγελική έρευνα, δεν προκύπτει συμμετοχή εργαζόμενων σε σεξουαλικές πράξεις. «Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν βίντεο, εξελίσσεται εισαγγελική και αστυνομική έρευνα», είπε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ