today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Φλόριντα: Ολοκληρώθηκε το Winter Park Library & Events Center

Το 2017 είχε αποκαλύψει ο φημισμένος αρχιτέκτονας τα πλάνα για μια καινούργια βιβλιοθήκη και κέντρο εκδηλώσεων στην πόλη City of Winter Park στη Φλόριντα. Στη βορειοανατολική γωνία του πάρκου Martin Luther King Jr. Park, ο πολιτιστικός κόμβος ολοκληρώθηκε και πλέον από τα μέσα του μήνα ενδυναμώνει και εκπαιδεύει την κοινότητα. Το συγκρότημα αποτελείται από μια ευρύχωρη διώροφη βιβλιοθήκη, ένα κέντρο εκδηλώσεων με βεράντα στην οροφή και ένα νέο πρόστωο.

«Ήταν συναρπαστική εμπειρία και εμπειρία ταπείνωσης το να δουλέψω μαζί με τη City of Winter Park και τους πολλούς τοπικούς υπέρμαχους αυτού του πρότζεκτ για να υλοποιήσω στη σφαίρα της δημόσιας ζωής ένα πολλαπλών χρήσεων campus γνώσεων. Ως πόλος έλξης του αναζωογονημένου MLK Jr. Park, το νέο campus σχεδιάστηκε ως ένας στιβαρός χώρος συγκέντρωσης των μελών της κοινότητας, επιμόρφωσης και ενδυνάμωσής τους» είπε ο αρχιτέκτονας, ο οποίος σε βίντεο παρουσιάζει το Winter Park Library & Events Center (https://www.youtube.com/watch?v=Y2udlorJ63U).

Και οι τρεις δομές – βιβλιοθήκη, κέντρο εκδηλώσεων και πρόστωο – είναι σε υπερυψωμένο επίπεδο, προσφέροντας γενναιόδωρα ανεμπόδιστη θέα στη λίμνη Mendsen. Έντονη είναι η παρουσία αψίδων, εμπνεόμενες από την τοπική χλωρίδα και την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Πολλά παράθυρα επιτρέπουν την είσοδο φυσικού φωτός στα κτήρια (https://www.instagram.com/p/CXeM8Jtvayy/).

Η βιβλιοθήκη στεγάζει σειρά λειτουργιών, προσβάσιμων σε όλες τις ηλικίες και δεξιότητες: διαδραστικούς χώρους για παιδιά και νέους, με ζώνες για κοινωνική επαφή και εκτεταμένες συλλογές βιβλίων· χώρο εκπαίδευσης και περφόρμανς, για ομιλίες, ζωντανές περφόρμανς, προβολές ταινιών, αναγνώσεις ιστοριών· πλήρως εξοπλισμένους τεχνολογικά χώρους δημιουργίας, ένα κέντρο επιχειρηματικότητας καθώς και δωμάτια συνεργατικής δουλειάς. Το κέντρο εκδηλώσεων περιλαμβάνει ένα ευέλικτο αμφιθέατρο και βεράντα οροφής με θέα στο περιβάλλον σκηνικό.

«Ένα πρότζεκτ σαν κι αυτό εμφανίζεται μια φορά κάθε γενιά… Άνοιξαν οι πύλες της ευκαιρίας για όσους ζουν εδώ. Η καινούργια βιβλιοθήκη συνδέει, με έναν τρόπο που πριν δεν ήταν δυνατόν, τον κόσμο με τη γνώση και τις πηγές», είπε η εκτελεστική διευθύντρια της βιβλιοθήκης Sabrina Bernat.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ