today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Ιαπωνία: Οι αρχές αποκλείουν αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δεν εξετάζει άμεση αλλαγή στα τρέχοντα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Χιροκάζου Ματσούνο, μία ημέρα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων μετάδοσης στην κοινότητα του νέου παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορωνοϊού στη χώρα.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε χθες, Τετάρτη, ότι τριμελής οικογένεια στην δυτική πόλη Οσάκα προσβλήθηκε από την παραλλαγή Όμικρον και ότι δεν μπορεί να εντοπιστεί η προέλευση της μόλυνσής τους από αυτήν.

Επίσης σήμερα, ο κυβερνήτης του γειτονικού νομού Κιότο δήλωσε ότι επιβεβαιώθηκε ένα κρούσμα τοπικής μετάδοσης και ότι πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 20 ετών, ενώ οι αρχές διεξάγουν έρευνα για επτά στενές επαφές της.

Η κυβέρνηση έχει αρχίσει εξάλλου προετοιμασίες για να διευρύνει την δωρεάν διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ σε ανθρώπους που δεν έχουν συμπτώματα της COVID-19 σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Ο Σιγκέρου Όμι, ο κορυφαίος υγειονομικός σύμβουλος της χώρας, συνέστησε προσοχή πριν από τις μετακινήσεις ή τις οικογενειακές συναθροίσεις ή τις συναθροίσεις με φίλους στη διάρκεια των εορτών.

“Τώρα, που το στέλεχος Όμικρον επιβεβαιώθηκε ως μεταδιδόμενο στην κοινότητα, υπάρχουν ανησυχίες ότι μπορεί να εξαπλωθεί περαιτέρω, άρα παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί κατά την διοργάνωση πάρτι για την Πρωτοχρονιά”, δήλωσε σε δημοσιογράφους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ