today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Αττική: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που καλλιεργούσε και διακινούσε κάνναβη

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κύκλωμα που καλλιεργούσε και διακινούσε κάνναβη σε περιοχές της Αττικής.

Έπειτα από ειδική αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί, ηλικίας 49, 51 και 52 ετών, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας και πλαστογραφίας. Σημειώνεται ότι συγκατηγορούμενοί τους είναι και δύο ομοεθνείς τους, η ταυτοποίηση των οποίων είναι σε εξέλιξη. Παράλληλα, σε βάρος του 51χρονου εκκρεμούσε ένταλμα για υπόθεση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το κύκλωμα, τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2020, καλλιεργούσε και διακινούσε κάνναβη στην Αττική. Οι κατηγορούμενοι είχαν μια πλήρως εξοπλισμένη εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε οίκημα με περίφραξη σε περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής. Μετά την ολοκλήρωση των σταδίων αποξήρανσης, κοπής και συσκευασίας, την μετέφεραν σε οικία στην Αθήνα, που λειτουργούσε ως χώρος αποθήκευσης και εξυπηρετούσε την περαιτέρω διάθεση και πώληση σε αγοραστές.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο περιφραγμένο οίκημα, στην οικία αποθήκευσης και σε αυτοκίνητο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, 843 δενδρύλλια κάνναβης, 2.014 γραμμάρια κάνναβης, 20 γραμμάρια κοκαΐνης και δύο αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ