today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Σουηδία: Η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας συνιστά τον εμβολιασμό για κάποιες ομάδες παιδιών 5-11 ετών

Τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε μολύνσεις του ανώτερου αναπνευστικού θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της covid-19, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας.

Μέχρι τώρα οι σουηδικές αρχές συνιστούσαν τον εμβολιασμό των παιδιών από την ηλικία των 12 και άνω, ενώ η ΕΕ έχει συστήσει τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών να ανοσοποιηθούν λόγω της ανησυχίας για την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού.

“Με βάση την τρέχουσα κατάσταση, τα στοιχεία και τις συζητήσεις με τη Σουηδική Παιδιατρική Ένωση και την Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων, η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας συνιστά τον εμβολιασμό κατά της covid-19 για κάποιες ομάδες παιδιών που σε γενικές γραμμές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις μολύνσεις του ανώτερου αναπνευστικού”, επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 παρουσιάζει άνοδο στη Σουηδία και η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει την αυστηροποίηση κάποιων μέτρων αργότερα σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ