today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Στη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων στην Κυψέλη, Κ.Μπακογιάννης και Ιερώνυμος

Τη νέα Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων της ΑΜΚΕ «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» της Εκκλησίας της Ελλάδας, στην Κυψέλη, επισκέφθηκαν το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης. Η δομή, φιλοξενεί 40 παιδιά, ηλικίας 8-16 ετών και σκοπός της είναι να βοηθήσει τα ασυνόδευτα παιδιά που φτάνουν στη χώρα μας, από τις εμπόλεμες ζώνες, είτε να ενταχθούν στην τοπική κοινωνία μαθαίνοντας την ελληνική γλώσσα, είτε -εφόσον υπάρχει η δυνατότητα- να επανασυνδεθούν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών σε μία σύντομη ομιλία του τόνισε την κοινή προσπάθεια που γίνεται με στόχο τη «Συνύπαρξη» και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα που έχει αναλάβει τη φροντίδα των παιδιών της δομής καθώς και στον Δήμαρχο Αθηναίων για το έμπρακτο και διαρκές ενδιαφέρον του: «Η Εκκλησία δεν έχει νόημα έξω από τη ζωή του Ανθρώπου. Εάν δεν ήταν ο άνθρωπος δεν θα χρειαζόταν και η Εκκλησία. Η Εκκλησία σαν στόχο έχει να βοηθήσει τον Άνθρωπο, τον οποιοδήποτε άνθρωπο, το δημιούργημα του Θεού. Γι’ αυτό προσκαλεί συνεργάτες σε αυτό το έργο, όσους έχουν την καλή διάθεση. Ο δήμαρχος μας, όπως και άλλοι δήμαρχοι και άλλοι παράγοντες, έχει αυτή την καλή διάθεση και κάνουμε από κοινού αυτό το έργο, το θεόπνευστο θα έλεγα. Γι’ αυτό και είναι πολύ επιτυχημένο το νόημα της ονομασίας που δώσαμε σ’ αυτή την προσπάθεια. Το είπαμε «Συνύπαρξη», ζούμε όλοι μαζί. Σήμερα, αυτό θέλουμε. Να χαιρετίσουμε, την αγάπη μας για τον άνθρωπο. Αυτό λένε τα Χριστούγεννα, αυτό έχουμε σκοπό, κι αυτό προσπαθούμε». Ο Αρχιεπίσκοπος κατέληξε με την ευχή για «μια κοινωνία πιο όμορφη, πιο κατανοητή, μια κοινωνία αγάπης».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων, αφότου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που με τις πράξεις του «εμπνέει και δίνει δύναμη», ανέφερε: «Δεν είναι απλώς υποχρέωση, αλλά ηθικό μας καθήκον να συνδράμουμε τις προσπάθειες της Εκκλησίας της Ελλάδος, που θέτει υπό τη σκέπη της τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Η πρότυπη δομή στην οδό Θήρας, είναι ένα σπίτι, μια πράξη αγάπης, που δημιουργήθηκε με φροντίδα και νοιάξιμο. Το μήνυμα κατά του μίσους, του ρατσισμού και των διακρίσεων δε θα μπορούσε να είναι πιο δυνατό», είπε ο κ. Μπακογιάννης και απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο, τόνισε: «Μπορείτε να είστε βέβαιος ότι ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε μέσο αυτή την προσπάθεια, αλλά και όλες τις επόμενες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ