today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχει καμία μείωση στον προϋπολογισμό του 2022 για το υπουργείο

Δεν υφίσταται μείωση στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών για το 2022, αλλά αύξηση στις λειτουργικές δαπάνες, αναφέρει το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τον προϋπολογισμό.

Πιο αναλυτικά, σε απάντηση της ανακοίνωσης της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων (ΕΔΥ) με την οποία η τελευταία εξέφραζε «την απογοήτευσή της για την περαιτέρω μείωση του Προϋπολογισμού του ΥΠΕΞ», την οποία προσδιορίζει στα 20 εκατ. ευρώ, καλώντας τα μέλη της σε δίωρη στάση εργασίας σήμερα Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Δεν υφίσταται μείωση στον προϋπολογισμό του υπουργείου για το 2022, δεδομένης της μεταφοράς της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνούς Οικονομικής και Εμπορικής Πολιτικής και των πιστώσεων της, στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 449 του ν.4781/21».

«Αντίθετα», προσθέτει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «υφίσταται αύξηση στις λειτουργικές δαπάνες του υπουργείου (5,7 εκατ.), με την οποία ικανοποιείται, μεταξύ άλλων, το πάγιο και διαχρονικό αίτημα της ΕΔΥ για την κάλυψη της δαπάνης της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του προσωπικού στις εκτός ΕΕ χώρες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ