today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Σουηδία: Θα ζητείται εμβολιαστικό πάσο στους ταξιδιώτες από σκανδιναβικές χώρες

Η Σουηδία θα ζητήσει από τους επισκέπτες από άλλες σκανδιναβικές χώρες να φέρουν υγειονομικό πάσο για να διασχίσουν το σύνορό της καθώς αυξάνει σταδιακά τους περιορισμούς εν μέσω των αυξανόμενων κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

“Παρατηρούμε μια αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη, αλλά και στους γείτονές μας”, δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας Μαγκνταλένα Άντερσον, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TT.

“Για τους επισκέπτες από οποιαδήποτε χώρα εκτός από τις σκανδιναβικές απαιτούμε ένα εμβολιαστικό πάσο. Σήμερα η κυβέρνηση θα αποφασίσει ότι τα ίδια θα ισχύουν και για τις σκανδιναβικές χώρες”, πρόσθεσε η πρωθυπουργός.

Οι νέοι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ στις 21 Δεκεμβρίου, μετέδωσε το ΤΤ.

Η Σουηδία έχει καταγράψει μια ραγδαία αύξηση σε νέα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες. Η κυβέρνηση επανέφερε έναν περιορισμένο αριθμό μέτρων και έχει ανακοινώσει ότι θα απαιτηθούν περισσότερα μέτρα αν οι μολύνσεις συνεχίσουν να αυξάνονται.

Οι αρχές θα δώσουν συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Νορβηγία αυστηροποίησε τους περιορισμούς για την COVID σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον εν μέσω του επιπέδου ρεκόρ των μολύνσεων και νοσηλειών.

Η Δανία έχει επαναφέρει τους περιορισμούς μεταξύ των οποίων το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και η μείωση του ωραρίου λειτουργίας για τα εστιατόρια και τα μπαρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ