today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

“Προμηνύονται νέα μνημόνια” λέει ο Γ.Ραγκούσης

«Ενώ είστε το κόμμα που χρεοκόπησε τη χώρα το 2009, δεν είστε μια μεταμνημονιακή κυβέρνηση. Είστε μια προμνημονιακή κυβέρνηση. Με τις πολιτικές που ασκείτε, προμηνύονται νέα μνημόνια, επαναφέρετε το μοντέλο χρεοκοπίας που μας οδήγησε στα μνημόνια», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι οι πολιτικές που ασκούνται είναι πολιτικές για τους έχοντες και κατέχοντες και πρόσθεσε: «Δεν έχουν σχέση με την πανδημία οι αλόγιστες εξοπλιστικές δαπάνες. Μόνο για το εκπαιδευτικό κέντρο της Καλαμάτας αποδείξαμε ότι 1 δισ. ευρώ θα κοστίσει περισσότερο αυτή η αλόγιστη και σκανδαλώδης σύμβαση που έχει υπογραφεί με μια εταιρεία ισραηλινή που θα μεσολαβήσει για να αγοράσει το ελληνικό κράτος εκπαιδευτικά αεροσκάφη από την Ιταλία».

Παράλληλα, όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ μετακλητών στα υπουργικά γραφεία και το δημόσιο και ότι 4.500 ειδικοί φρουροί προσλήφθηκαν χωρίς ΑΣΕΠ και χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις και ανεκπαίδευτοι ανέλαβαν δράση με χιλιάδες κρούσματα έκνομης συμπεριφοράς.

Ο βουλευτής σημείωσε ότι η κυβέρνηση ζήτησε την εξαίρεση του Enterprise Greece από τη Διαύγεια και τόνισε ότι δεν έχουν σχέση με την πανδημία αυτές οι πολιτικές, αλλά είναι πολιτικές για να μπορούν τα golden boys να διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ.

«Δεν έχουν σχέση ούτε οι παράνομες προσλήψεις που έγιναν και σε εποπτευόμενους από το υπουργείο φορείς, όπως η ΕΤΑΔ. Η λίστα Πέτσα δεν έχει σχέση με την πανδημία», είπε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως παρά το γεγονός ότι η κυβερνητική πλειοψηφία απέκλεισε μάρτυρες που έπρεπε να πάνε να καταθέσουν, στην εξεταστική έχει έρθει στην επιφάνεια το δύσοσμο μοντέλο διακυβέρνησης διαφθοράς και αδιαφάνειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ