Δράσεις υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΠΑΜΑΚ

ΑΠΕ

Η υποστήριξη των κακοποιημένων γυναικών είναι στο επίκεντρο της φετινής χριστουγεννιάτικης γιορτής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Ιδρύματος, το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης (21 Δεκεμβρίου). Τα έσοδα από την πώληση χειροποίητων αντικειμένων θα διατεθούν σε δομές φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών.

Δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μαζί με τις ευχές που θα ανταλλάσσονται, η εθελοντική ομάδα φοιτητών της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα φοιτητριών της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, θα διαθέτουν χειροποίητα είδη προς πώληση, για την κάλυψη βασικών αναγκών των Ξενώνων Φιλοξενίας Γυναικών του δήμου Θεσσαλονίκης και του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου. Στη γιορτή θα συμμετάσχει η Ίριδα – Κέντρο Γυναικών σε συνεργασία με την Naomi Workshop Thessaloniki, με χειροποίητες δημιουργίες από τις γυναίκες- μέλη της κοινότητάς τους.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από το πρόγραμμα «ΒΙΟΛΙΣΤΕΣ» του «BABY ARTIST Πανεπιστημίου Μακεδονίας», που υλοποιείται με την υποστήριξη του δήμου Πυλαίας –Χορτιάτη, υπό την καλλιτεχνική επίβλεψη της επιστημονικά υπεύθυνης του προγράμματος καθηγήτριας Λελούδας Στάμου, του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν Χριστουγεννιάτικα χορωδιακά έργα, από τα μέλη της χορωδίας του μαθήματος «Βασικές Αρχές Φωνητικής Αγωγής», υπό την επίβλεψη της επίκουρης καθηγήτριας Μαρίας- Έμμας Μελιγκοπούλου του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης και υπό τη διεύθυνση της τριτοετούς φοιτήτριας ειδίκευσης Διεύθυνσης Χορωδίας, Στέλλας Τζίνα.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης με έλεγχο ταυτοπροσωπίας.