today-is-a-good-day
20.8 C
Athens

Εγκρίθηκε, εν μέσω κριτικής, το Τεχνικό Πρόγραμμα της διοίκησης Ζέρβα

Εν μέσω κριτικής και ενστάσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα της διοίκησης Ζέρβα για το 2022, με προϋπολογισμό 36,5 εκατ. ευρώ, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος μίλησε για ένα «ρεαλιστικό, αναπτυξιακό και φιλόδοξο» Τεχνικό Πρόγραμμα, υψηλότερο κατά περίπου 11 εκατ. ευρώ σε σχέση με αυτό του 2020, το οποίο περιλαμβάνει εμβληματικά έργα αλλά και παρεμβάσεις σε τομείς της καθημερινότητας που θα υλοποιηθούν σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, έμφαση δίνεται στην ωρίμανση και στην κατασκευή μεγάλων έργων, όπως η πλατεία Αριστοτέλους, η πλατεία Διοικητηρίου, η επέκταση της παλιάς παραλίας με ξύλινο ντεκ, το κτιριακό συγκρότημα των πρώην Στάβλων Παπάφη, κ.ά, παράλληλα με ασφαλτοστρώσεις, αναπλάσεις στις γειτονιές, συντηρήσεις σχολικών συγκροτημάτων, διαμορφώσεις δημοτικών οικοπέδων σε προσωρινούς χώρους ελεύθερης στάθμευσης και επέκταση του υφιστάμενου δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ασκήθηκε δριμεία κριτική για τα έργα του 2022 με την Κατερίνα Νοτοπούλου να κάνει λόγο για «φτωχό Τεχνικό Πρόγραμμα» και ακυρώσεις έργων της προηγούμενης διοίκησης, τον Βασίλη Γάκη να υποστηρίζει πως έργα δεν προχωρούν και να αναρωτιέται στην ουσία τι υλοποιήθηκε από το περσινό σχεδιασμό, τον Σπύρο Βούγια να τονίζει πως η τετραετία είναι «χαμένη και η διοίκηση Ζέρβα δεν θα αφήσει ούτε ένα εργοτάξιο», τον Γιώργο Ορφανό να αναφέρει πως «λείπει ο στόχος και ο στρατηγικός σχεδιασμός» και τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο να μιλάει για «έργα βιτρίνας» που δεν αντιμετωπίζουν «άμεσες και ζωτικές ανάγκες».

Για τη ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία από την αντιπολίτευση και ειδικότερα από τους κυρίους Ορφανό, Ζαριανόπουλο, Κουράκη και την κυρία Χρυσίδου, πάντως πέρασε με 18 ψήφους υπέρ και 19 κατά.

Μείωση 5% των τελών κοινόχρηστων χώρων

Παράλληλα, η διοίκηση εισηγήθηκε μείωση κατά 5% στα τέλη κοινόχρηστων χώρων, οριζόντια για όλες τις κατηγορίες, σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

Αναφερόμενος στην πολιτική μειώσεων στα δημοτικά τέλη, ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι «στεκόμαστε δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στην αγορά, δίπλα σε οικογένειες, επαγγελματίες, δίπλα στον πολιτισμό», τονίζοντας πως «αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο πιο αποτελεσματικά, νοικοκυρεύουμε και διεκδικούμε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ