today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει ποινική έρευνα για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τη δράση της αυτοαπακολούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ξεκινάει ποινική έρευνα από την Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με διερευνώμενα αδικήματα αυτά της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής οπλοκατοχής.

Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», μετά και το πρόσφατο περιστατικό αρπαγής τού διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας από μέλη της συγκεκριμένης ομάδας. Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα απεικονίζονται συνολικά δέκα άτομα, ντυμένα ομοιόμορφα με στρατιωτική παραλλαγή να κρατούν πολεμικά όπλα. Δύο εξ αυτών, κατά πληροφορίες της εφημερίδας, είναι εκπαιδευτές, ενώ φέρονται να διατηρούν σχέσεις με την ακροδεξιά- εθνικιστική οργάνωση «Ιερός Λόχος», η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η παραπάνω έρευνα να γίνει από την τοπική Εισαγγελία.

Ανάλογα με τα ευρήματα της έρευνας δεν αποκλείεται, κατά τις ίδιες πηγές, να αναζητηθούν κι άλλες αξιόποινες πράξεις, εκτός από τις δύο παραπάνω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ