today-is-a-good-day
19 C
Athens

Νορβηγία: Αυστηρότεροι περιορισμοί λόγω της υψηλής εξάπλωσης των μολύνσεων

Η Νορβηγία θα καταστήσει αυστηρότερους τους περιορισμούς λόγω κορονοϊού αυτή την εβδομάδα προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στο πρακτορείο ειδήσεων NTB.

“Η κατάσταση είναι σοβαρή. Η εξάπλωση των μολύνσεων είναι πολύ υψηλή και πρέπει να αναλάβουμε δράση για να περιορίσουμε αυτή την εξέλιξη”, είπε.

Το γραφείο του πρωθυπουργού δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλια.

Η Νορβηγία καταγράφει ρεκόρ νέων μολύνσεων COVID-19 και νοσηλειών, εν μέρει λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού.

Σε μια εκτίμηση κινδύνου που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (FHI) συνέστησε στην κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα.

“Μια έλλειψη δράσης τώρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες αρνητικές συνέπειες για την κοινωνία, όχι μόνο για τις υπηρεσίες υγείας και τους δήμους”, ανέφερε το FHI.

Αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα, η χώρα των 5,4 εκατ. κατοίκων κινδυνεύει να έχει από 90.000 έως 300.000 νέες μολύνσεις COVID-19 σε καθημερινή βάση από τις αρχές Ιανουαρίου, ανέφερε το FHI.

Στις 7 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση επέβαλε ανώτατο όριο επισκεπτών σε σπίτια και μείωσε τις ώρες λειτουργίας μπαρ και εστιατορίων που σερβίρουν αλκοόλ, τώρα όμως χρειάζεται επιπλέον νομοθεσία.

“Η κατάσταση μας αφορά περισσότερο απ΄ό,τι προηγουμένως”, δήλωσε η Λίνε Βολντ, επικεφαλής ελέγχου μολύνσεων και ετοιμότητας αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, στη δημόσια τηλεόραση NRK.

“Πιστεύουμε πως η Όμικρον θα είναι η κυρίαρχη παραλλαγή τις ερχόμενες ημέρες… Πρέπει να εισαγάγουμε γρήγορα επιπλέον περιορισμούς”.

Οι νέοι κανονισμοί μπορεί να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, ανέφερε η εφημερίδα VG, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Προκειμένου να επιταχύνει τον εμβολιασμό με αναμνηστικές δόσεις, το υπουργείο Υγείας ζήτησε τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων της Νορβη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ