Το βιβλίο “Δικά μου λόγια” της εμβληματικής Δικαστού Γκίνσμπεργκ προτείνει ο Ν.Δένδιας

ΑΠΕ

Το βιβλίο “Δικά μου λόγια”της εμβληματικής Δικαστού Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, που κυκλοφορεί από την AΘens Bookstore Publications, προτείνει με ανάρτηση του στα social media, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στην ανάρτησή του επισημαίνει:

“Tο βιβλίο της εμβληματικής Δικαστού, για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και για την ισονομία εν γένει, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, που κυκλοφορεί έναν χρόνο και πλέον από τον θάνατό της. Το προτείνω για ανάγνωση ανεπιφύλακτα.”

Στο βιβλίο Δικά μου Λόγια, η Δικαστής Γκίνσμπεργκ εκφράζει τις σκέψεις της για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως την ισότητα των φύλων και τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ως την εβραϊκή ταυτότητα, το δίκαιο και τους δικηγόρους στην όπερα και την αξιοποίηση της συγκριτικής μελέτης ξένων δικαιικών συστημάτων για την ερμηνεία του συντάγματος των ΗΠΑ.

Σε όλη της τη ζωή, η Δικαστής Γκίνσμπεργκ υπήρξε πολύ παραγωγική συγγραφέας και ομιλήτρια. Η επιλογή των κειμένων του βιβλίου έχει γίνει από την ίδια και από τις επίσημες βιογράφους της, Μαίρη Χάρτνετ και Γουέντι Γ. Γουίλιαμς. Η Δικαστής Γκίνσμπεργκ έχει γράψει μία εισαγωγή για το βιβλίο, και οι Χάρτνετ και Γουίλιαμς εισαγωγές για κάθε κεφάλαιο, παρέχοντας το βιογραφικό πλαίσιο και σχόλια που προέρχονται από εκατοντάδες συνεντεύξεις που έχουν πάρει. Το βιβλίο είναι μία συναρπαστική ματιά στη ζωή μιας γυναίκας που έχει επηρεάσει όσο λίγες την αμερικανική κοινωνία αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου έχει γράψει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη  μετάφραση έχει κάνει  έχει κάνει ο Μάνος Τζιρίτας, ενώ τη νομική επιμέλεια έκανε η Ειρήνη Κικαρέα.