today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Βρετανία: 249 νέα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον

Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 50.867 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν άλλοι 148 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 146.135 ανθρώπους επί συνόλου 10.660.981 μολύνσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων περιλαμβάνει μόνο όσους απεβίωσαν σε διάστημα 28 ημερών αφότου διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν από τον ιό.

Στα νοσοκομεία της Βρετανίας νοσηλεύονται επί του παρόντος 7.347 ασθενείς με την COVID-19.

Παράλληλα τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον –ή B.1.1.529– που διαγνώστηκαν ανήλθαν σε 249 σε 24 ώρες, με το σύνολό τους να διπλασιάζεται, στα 817.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε εκτιμήσει το απόγευμα της Τετάρτης ότι ο ρυθμός διπλασιασμού των κρουσμάτων αυτής της πιο μολυσματικής παραλλαγής μπορεί να είναι δύο ως τρεις ημέρες, αλλά τα χθεσινά στοιχεία δείχνουν πως ήταν μάλλον αισιόδοξος. Ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ προειδοποιεί πως τα κρούσματα της Όμικρον ενδέχεται να έχουν ξεπεράσει το εκατομμύριο μέσα στο 2021.

Τα περισσότερα κρούσματα που ανακοινώνονται το τρέχον διάστημα πιστεύεται πως είναι της παραλλαγής Δέλτα.

Μπροστά στη συνέχιση και την κλιμάκωση της υγειονομικής κρίσης η κυβέρνηση των Τόρις ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα, το λεγόμενο «σχέδιο Β», πάντως ο κ. Τζόνσον διαβεβαιώνει πως δεν εξετάζει καν νέο lockdown.

Πάνω από το 89% των πολιτών ηλικίας άνω των 12 ετών έχει λάβει πρώτη δόση εμβολίου για την COVID-19 και πάνω από το 81% έχει εμβολιαστεί πλήρως στη Βρετανία. Συνεχίζεται η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων, που ξεπέρασε το 37% του πληθυσμού-στόχου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ