today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Κ.Βελόπουλος: Το πρόβλημα σήμερα με την δικαιοσύνη είναι η υπερβολική νομοθέτηση

Η υπερβολική νομοθέτηση είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής δικαιοσύνης υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης «Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και άλλες επείγουσες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

«Η δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη. Και το πρόβλημα σήμερα με την δικαιοσύνη είναι η υπερβολική νομοθέτηση. Όπως έλεγε ο Κικέρων, όσο περισσότεροι νόμοι υπάρχουν σε μία χώρα τόσο λιγότερη είναι η δικαιοσύνη», ανέφερε.

Ο κ. Βελόπουλος επικαλέστηκε έκθεση της Κομισιόν για τη Δικαιοσύνη το 2020 και είπε ότι καταλογίζει στην Ελλάδα «μέτριο επίπεδο ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, ελλιπές πλαίσιο προστασίας μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, αμφιλεγόμενο τρόπο διορισμού δικαστικών λειτουργών».

«Είμαστε στη 17η θέση στην ΕΕ και στην 60ή σε παγκόσμια κατάταξη στον δείκτη αντίληψης της διαφθοράς, συσσωρευμένες υποθέσεις στα δικαστήρια, εκδίκαση αστικών και εμπορικών υποθέσεων στις 559 ημέρες το 2018, ενώ το 2017 η εκδίκαση γινόταν στις 479 ημέρες, μείωση της τάξεως του 86,3% της παραγωγικότητας στα δικαστήρια το 2018, το Νοέμβριο του 2019 καταργήθηκαν οι τροποποιήσεις για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, πράγμα το οποίο επηρέασε τις εκκρεμείς υποθέσεις», είπε ο κ. Βελόπουλος και προσέθεσε: «Στη δικαιοσύνη τοποθετείτε πάντα δικούς σας, ελεγχόμενους. Οι δικαστές γίνονται πολιτικοί και οι πολιτικοί δικαστές. Μιλάμε για τον ορισμό της διαπλοκής».

«Ζούμε κυριολεκτικά στην παρακμή», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συνέχισε λέγοντας: «Απόδειξη είναι η υπόθεση του αντιπροέδρου του ΣτΕ και η εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση ναρκωτικών. Νεαρά άτομα τον υπέδειξαν ως προμηθευτή τους. Και εσείς με τα δικά σας ΜΜΕ το κουκουλώσατε. Το κάνατε γιατί έχετε λερωμένη τη φωλιά σας. Επειδή όμως εμείς δεν έχουμε τη δική μας φωλιά λερωμένη θα σας πάμε μέχρι τέλους. Δεν μας ενδιαφέρουν οι προσωπικές επιλογές του εν λόγω κυρίου, αλλά το αν εκβιάζεται για κάτι που έχει κάνει. Και τι έγινε στο τέλος;

Αν ψάξουμε τις αντιλαϊκές αποφάσεις των δικαστών θα δούμε ότι αυτοί είναι που νομιμοποίησαν τα μνημόνια, τα αιολικά πάρκα σε δασικές εκτάσεις, τη ληστεία των τραπεζών με το ελβετικό φράγκο, τη ληστεία των συντάξεων, τη διανομή αναδρομικών μόνο στους εαυτούς τους. Μιλάμε για την απόλυτη σήψη. Ο Σόλων είχε πει ότι οι νόμοι μοιάζουν με τον ιστό της αράχνης. Αν πέσει πάνω του κάτι ελαφρύ το συγκρατεί αν πέσει κάτι μεγάλο (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, μεγαλογιατροί, μεγαλοτραπεζίτες, παράγοντες) τον διαπερνά».

«Κλείνοντας», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, «θα ήθελα να αναφερθώ στον αστυνομικό που συνελήφθη στην Τουρκία. Όσοι πάνε στην Τουρκία είναι πολύ πιθανό να βρεθούν με χειροπέδες για ασήμαντη αφορμή. Όσοι αγοράζουν είδη καπνιστού ή οινοπνευματώδη να ξέρουν ότι ενισχύουν την τουρκική αμυντική βιομηχανία. Ενισχύουν την κατασκευή των τουρκικών οπλικών συστημάτων. Επιλέξτε σωστά, ορθά, αντικειμενικά, ελληνικά, βάσει του προγράμματος και του σχεδίου της Ελληνικής Λύσης. Είναι ψήφος στην Ελλάδα, ψήφος στο αύριο», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ