today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Vertigo – Γράφει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, των διασωληνώσεων και των θανάτων, η εμφάνιση μίας νέας μετάλλαξης της νόσου, αυτή την φορά της όμικρον και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών που παρατηρείται σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες, οδήγησαν τον Πρωθυπουργό στη λήψη μίας δύσκολης αλλά αναγκαίας πολιτικής απόφασης. Στην απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των εξήντα ετών. Tο μέτρο αυτό που αποσκοπεί αποκλειστικά στην ανακοπή του νέου κύματος της πανδημίας, στην αποκλιμάκωση της πίεσης που ασκείται στο ΕΣΥ και στην προσπάθεια να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές συνανθρώπων μας, αντιμετωπίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα μέτρο τιμωρητικής φύσης και εισπρακτικού χαρακτήρα.

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου*

Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά η αξιωματική αντιπολίτευση αποφάσισε να μην συνταχθεί με την εθνική προσπάθεια κατά της πανδημίας, επιλέγοντας να πετροβολήσει ένα μέτρο που όσο σκληρό και αν φάνηκε σε ορισμένους, ήταν ωστόσο δεδομένων των συνθηκών αναγκαίο και εκ των πραγμάτων επιβεβλημένο. Το πολιτικό vertigo του ΣΥΡΙΖΑ και η πλήρης απώλεια προσανατολισμού, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κατήγγειλε την υποχρεωτικότητα του εμβολίου στους άνω των εξήντα, την ώρα που είχε ταχθεί υπέρ της όσον αφορά τους ενστόλους, ενώ την είχε καταψηφίσει για τους υγειονομικούς.

Ο δε Αλέξης Τσίπρας προσωπικά χαρακτήρισε ως αυταρχικό το μέτρο και προέτρεψε την κυβέρνηση, αντί για πρόστιμα, να δώσει οικονομικά κίνητρα στους ηλικιωμένους. Και ναι είναι το ίδιο πρόσωπο που, όταν ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θέσπισε το καλοκαίρι το Freedom Pass των 150 ευρώ για τους νέους 18 έως 25 ετών, είχε καταγγείλει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαγοράσει τη νεολαία με φιλοδωρήματα και εξευτελιστικά ποσά! Το γεγονός ότι τελικά, η καμπάνια πέτυχε και ένα σημαντικό ποσοστό των νέων, γύρω στο 65%, εμβολιάστηκε, αποτελεί για τον κ. Τσίπρα ψιλά γράμματα άνευ σημασίας.

Την ώρα που η μία ευρωπαϊκή χώρα μετά την άλλη φαίνεται να υιοθετεί ως έσχατο μέσο θωράκισης της δημόσιας υγείας την επέκταση της υποχρεωτικότητας σε ευρύτερες πληθυσμιακές ομάδες, την ώρα που πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είτε συγγενεύει ιδεολογικά (Die Linke) είτε θα ήθελε να τις προσεταιρισθεί, όπως οι Σοσιαλδημοκράτες στην Γερμανία, τάσσονται υπέρ της υποχρεωτικότητας, είναι αστείο στα όρια του κωμικού να ομιλούν ορισμένοι για πρακτικές Πινοσέτ.

Στην Ελλάδα η επιχείρηση πειθούς δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ και είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί και θα ενταθεί όσο απαιτείται. Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης δεν αποσκοπούν ούτε στην τιμωρία, ούτε στον αποκλεισμό, ούτε στην οικονομική εξόντωση κανενός, παρά μόνο στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Όσοι τολμούν να παραλληλίζουν ένα μέτρο προστασίας της ανθρώπινης ζωής με έναν από τους πλέον αιμοσταγείς δικτάτορες της ιστορίας, είναι όχι μόνο τοξικοί αλλά και ανιστόρητοι.

*Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είναι Βουλευτής Β Πειραιώς με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ