today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

O Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στις κατηγορίες του Γιώργου Παπανδρέου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε σήμερα το πρωί, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στις χθεσινές σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός και αντίπαλος του κ. Ανδρουλάκη στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι συνυποψήφιός του, ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, το 2012, είχε αποδεχθεί στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου διορισμούς με τη συμφωνία 4-2-1 καταργώντας -στην ουσία- την αξιολογική μεταρύθμιση του open.gov.

O Nίκος Ανδρουλάκης απάντησε πως πρόκειται για fake news, καθώς συμφωνήθηκε αυτό από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το 2012 και ο ίδιος εξελέγη γραμματέας έναν χρόνο αργότερα, το 2013.

«Στο συνέδριο που εξελέγην γραμματέας, εξελέγην με έναν όρο. Ότι όσοι μπήκαν στο σύστημα 4-2-1 από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποκλείονται από κάθε κομματική θέση. Αυτό έγινε με δική μου πρωτοβουλία, επειδή διαφωνούσα με αυτό το σύστημα. Είναι αδιανόητο να κάνουμε τέτοια fake news», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο νικητής του α’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών αντέκρουσε και τις επικρίσεις για το θέμα του veto που του απηύθυνε ο κ. Παπανδρέου. «Το βέτο για τα ενταξιακά δεν αλλάζει, είναι δομικό στοιχείο της Ένωσης. Αυτό που αλλάζει είναι θέματα κυρώσεων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι η λεγόμενη ειδική πλειοψηφία. Εδώ, όμως, υπάρχει κάτι σοβαρότερο. Αυτά που λέω εγώ τα έλεγε και ο πρώην πρωθυπουργός. Υπήρχε η διαπραγματευτική ομάδα όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και προσπαθούσαμε να αλλάξουμε τότε το Ευρωσύνταγμα, όπου και με άρθρα εκείνης της εποχής στον ξένο Τύπο τάσσεται υπέρ της ειδικής πλειοψηφίας. Συμφωνούσαμε τότε. Τώρα υπάρχει άλλη άποψη από την πλευρά του κ. Παπανδρέου», σημείωσε και εμφάνισε άρθρο του Politico.eu, από τον Μάιο του 2003, στο οποίο, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Παπανδρέου έλεγε άλλα από αυτά που υποστηρίζει σήμερα για το δικαίωμα βέτο στην ΕΕ, όσον αφορά τα ενταξιακά θέματα.

Επίσης, στις επικρίσεις πως εκπροσωπεί τον παλαιοκομματισμό και δεν φέρνει αέρα ανανέωσης στην παράταξη, απάντησε ότι η ανανέωση είναι ένα ζήτημα πολιτικής συμπεριφοράς, πολιτικού ήθους, και προτάσεων. «Πυξίδα για μένα είναι: Ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ισχυρή παράταξη. Οι παλιές πρακτικές που πλήγωσαν τα μέλη και τους φίλους μας κι έφεραν διχόνοια δεν με αφορούν και δε θα τις ακολουθήσω», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. Όταν ρωτήθηκε για τον ρόλο του κ. Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ την επόμενη μέρα, επεσήμανε ότι «όλοι θα έχουν ρόλο», ενώ σε ό,τι αφορά στην εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή ανέφερε ότι το ζήτημα θα λυθεί θεσμικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Ανδρέα Λοβέρδο, δεν θα μπει σε παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις και όλα θα ειπωθούν δημοσίως.

Όπως πρόσθεσε, θέλει η παράταξή του να γίνει κόμμα εξουσίας. «Θέλω να ξαναεκλέξουμε πρωθυπουργό, θέλω να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό να γυρίσει σελίδα. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ούτε ο πολιτισμός του κ. Μητοτσάκη που συνεχίζει τις ίδιες πελατειακές συμπεριφορές ούτε ο λαϊκισμός και η διχαστική αντιμετώπιση», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και έκλεισε την πόρτα σε όσους έφυγαν από το κόμμα για λόγους… καρέκλας. «Θα παραμείνουν εκτός κόμματος. Είναι αξιακό θέμα όσοι έφυγαν από την παράταξή μας στα δύσκολα, όχι για λόγους πολιτικούς, αλλά για λόγους καρέκλας, να μην είμαστε μαζί», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ