today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Βροχές και καταιγίδες αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας

Το Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, φαινόμενα που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές ιδιαίτερα στα δυτικά, στη Θράκη, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, περιοχές όπου θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα θα εκδηλωθεί μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα ανατολικά, στα νότια και στο Αιγαίο, προσδίδοντας στις βροχές χαρακτήρα λασποβροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 15, στην Ήπειρο από 5 έως 17, στη Θεσσαλία από 2 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 Μποφόρ, με μικρή προοδευτική εξασθένηση το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους και κατά περιόδους. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόπτωσης. Από αργά το απόγευμα ο βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά 7 Μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ