today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Η Ρωσία συμπλήρωσε το παζλ των ημιτελικών του Davis Cup Finals

Αν και ο Αντρέι Ρούμπλεφ δυσκολεύτηκε απέναντι στον Ελίας Ίμερ (νο172 στον κόσμο), ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Μίκαελ Ίμερ (νο 94) και η Ρωσία με το 2-0 επί της Σουηδίας πήρε το τελευταίο «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς του Davis Cup 2021, όπου το απόγευμα του Σαββάτου (4/12, 17:00) θ΄ αντιμετωπίσει την Γερμανία (σ.σ. στο άλλο ζευγάρι η Σερβία θα «μονομαχήσει» με την Κροατία).

 

Το 1-0 της Ρωσίας επί της Σουηδίας ήρθε με τον πλέον δύσκολο τρόπο κι αφού ο Αντρέι Ρούμπλεφ (νο5 στον κόσμο) χρειάστηκε να τα δώσει όλα στο τάι μπρέικ του καθοριστικού σετ για να κάμψει την αντίσταση του Ελίας Ίμερ, μετά από 2 ώρες και 13 λεπτά.

 

Ο Ρώσος επικράτησε με 2-1 (6-2, 5-7, 7-6), ανοίγοντας τον δρόμο για την πρόκριση της χώρας του στην τετράδα, πρόκριση που «σφράγισε»… χαλαρά ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ με το 2-0 (6-4, 6-4) επί του αδελφού του Ελίας, Μίκαελ Ίμερ.

 

Το νο2 της παγκόσμιας κατάταξης επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται και μόλις σε 74 λεπτά αγώνα έστειλε την Ρωσία στους ημιτελικούς, με τον Μεντβέντεφ να συνεχίσει το αήττητο που έχει στο τουρνουά (μετρά 4 νίκες σε ισάριθμα ματς που έχει δώσει σε αγώνες του μονού).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ