today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Συνάντηση του Ν.Χαρδαλιά με τον υπουργό Επικρατείας των ΗΑΕ

Θέματα που αφορούν στην εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον επιχειρησιακό και εκπαιδευτικό τομέα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν χθες, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, με τον υπουργό Επικρατείας των ΗΑΕ, αρμόδιο για Αμυντικές Υποθέσεις, Mohammed bin Ahmed Al Βowardi, στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης στρατιωτικού εξοπλισμού «EDEX 2021», που πραγματοποιείται στο αιγυπτιακό εκθεσιακό κέντρο του Καϊρου.

Επίσης, έγινε ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις εξελίξεις σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ο δρόμος των συνεργιών είναι αυτός που συνδράμει στη διαχείριση των απειλών που ελλοχεύουν στην περιοχή και στην εξασφάλιση της ειρήνης.

Στην τελετή των εγκαινίων της «EDEX 2021» παρέστη ο προέδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και ανώτατος διοικητής των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, Abdel Fatah El Sisi.

Στη διεθνή εκθεση συμμετέχουν αντιπροσωπείες από 42 χώρες. Η Ελλάδα δίνει το «παρών» με τη συμμετοχή πέντε εταιρειών αμυντικού υλικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ