Κ.Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Λιβύης

ΑΠΕ

Το έντονο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τη σταθεροποίηση, την ανάπτυξη και την ευημερία της Λιβύης επιβεβαιώθηκε σήμερα στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Λιβύης από τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη.

Ο κ. Φραγκογιάννης τόνισε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει προς αυτή την κατεύθυνση η Ελλάδα, πολιτικά και οικονομικά αφού έκανε μία πλήρη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στις διμερείς σχέσεις της χώρας μας με τη Λιβύη, με έμφαση στις πρωτοβουλίες της οικονομικής διπλωματίας.

Με το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Λιβύης Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών πρέπει να συνεχιστεί και αναφέρθηκε στην ανάγκη συνάντησης της ΚΟΦ Ελλάδας-Λιβύης του ελληνικού Κοινοβουλίου με την αντίστοιχη του λιβυκού Κοινοβουλίου, όταν αυτή συγκληθεί, μετά τις εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου.

Παρόντες στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, ήταν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας και βουλευτής Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης και ο βουλευτής Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Χατζηδάκης.