today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Ανοιχτή συζήτηση του Γ.Πατούλη με εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας Αττικής

Την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής προς τους εθελοντές, η συμβολή των οποίων είναι πολύτιμη στη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού σχεδίου πολιτικής προστασίας, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, σε ανοιχτή συζήτηση που είχε με εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, υπό τον συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλη και της αρμόδιας περιφερειακής συμβούλου, Ε. Μπαρμπαγιάννη.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη αντιμετώπιση ακραίων φυσικών φαινομένων, με βάση την πολύτιμη εμπειρία των εθελοντών, αλλά και τη χρήση drones, όπως ενημέρωσε εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ε. Λέκκας και ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Πεντέλης και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Β. Σιώμος.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τους εθελοντές για τη συμβολή τους στην προστασία των πολιτών, χαρακτηρίζοντάς τους «το νήμα που συνδέει τον κοινωνικό ιστό και δυναμώνει ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο». Αναφερόμενος στη συνδρομή τους κατά τις αλλεπάλληλες μεγάλες κρίσεις που έχει διέλθει η ελληνική κοινωνία την τελευταία, δεκαετία τόνισε: «Σε συνεργασία με τον μηχανισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πάντα σας χρειάζεται, είστε οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας. Mε την παρουσία και προσφορά σας αποδεικνύετε ότι η ανθρωπιά και το φιλότιμο μπορούν να κατορθώσουν το ακατόρθωτο, τις ώρες που η χώρα αποσυντίθεται. Αυτό είναι και το μήνυμα της ανάπτυξης της εθελοντικής συνείδησης».

Ο περιφερειάρχης επεσήμανε πως στην Περιφέρεια Αττικής δραστηριοποιούνται σε δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης 93 εθελοντικές οργανώσεις, ενταγμένες στο Μητρώο Εθελοντών της ΓΓΠΠ.

Επίσης, υπενθύμισε τη δέσμευση ότι η Περιφέρεια Αττικής «θα είναι η κοινωνία της συμμετοχής όπου ο εθελοντής θα συμμετέχει στον σχεδιασμό, την οργάνωση και την κοινωνική ετοιμότητα», σημειώνοντας ότι «προς αυτήν την κατεύθυνση συντονίζουμε τις δράσεις και τον σχεδιασμό μας καθημερινά, και στην πράξη μέσα απ’ τις μεγάλες ή μικρές κρίσεις και καταστροφές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ