today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Λ.Αυγενάκης: Σύντομα η Ήπειρος θα αποκτήσει ένα μεγάλο κλειστό γυμναστήριο

Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ηπείρου, πρωτοβουλίες και έργα, βρέθηκαν στο επίκεντρο των ανακοινώσεων των υφυπουργών Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά, στα Ιωάννινα.

Ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε πως σύντομα η Ήπειρος θα έχει ένα μεγάλο κλειστό γυμναστήριο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως «με καθυστέρηση 17 ετών, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, ξεκίνησε η αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων». Ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, αντιμετωπίστηκαν προβλήματα και τα ζητήματα, όλοι οι σκόπελοι, και πλέον μπήκε στην τελική ευθεία η μεταφορά μεγάλης κατασκευής, που θα καλύψει ανάγκη σε κλειστό γυμναστήριο στα Ιωάννινα.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε, πως σε συνεργασία με τον Δήμο Κόνιτσας και την Περιφέρεια που είχαν την πρωτοβουλία, «στοχεύουμε η Ήπειρος να είναι το κέντρο των extreme sports». Επίσης ανακοίνωσε πως τα  Ιωάννινα θα είναι ο τερματισμός ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος, του ποδηλατικού γύρου της Ελλάδας ο οποίος γίνεται και πάλι έπειτα από 10 χρόνια, ώστε να προβληθούν, όπως είπε, οι πανέμορφες γωνιές της Ηπείρου και ιδιαίτερα των Ιωαννίνων.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς μίλησε για επιστροφή των δασωμένων αγρών, στην παλιά αγροτική τους χρήση. Πρόκειται για χωράφια που ήταν αγροτικά και εγκαταλείφτηκαν λόγω μετανάστευσης στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό και τώρα εμφανίζονται ως δασικά.

Χαρακτηριστικά ο κ. Αμυράς ανέφερε: «Εντός του έτους, αν προλάβουμε, θα φέρουμε νομοθετική διάταξη πλήρως εναρμονισμένη με τις επιταγές του Συμβουλίου της Επικρατείας, έτσι ώστε αυτή η γη, που ανέκαθεν καλλιεργείτο, να επιστρέψει σε αυτή τη χρήση και προτρέπουμε τους νέους να επιστρέψουν στα χωράφια με νέες καλλιέργειες, με έξυπνες μεθόδους με αρωματικά φυτά και άλλα είδη μεγάλης υπεραξίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ