today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Το ΜέΡΑ25 συμμετέχει και φέτος στην κίνηση «Make Amazon Pay»

Το ΜέΡΑ25 με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι, ως μέλος του πανευρωπαϊκού DiEM25 και της Προοδευτικής Διεθνούς, συμμετέχει και φέτος στην κίνηση «Make Amazon Pay», μια ευρεία συμμαχία συνδικάτων, κινημάτων και πολιτικών κόμματων από όλο τον πλανήτη για τη Βlack Friday.

Όπως επισημαίνει το ΜέΡΑ25 «οι μονοπωλιακές πρακτικές του παγκόσμιου εμπορικού κολοσσού της Amazon που γιγαντώθηκαν εν μέσω πανδημίας και lockdown ευθύνονται για την όξυνση τεράστιων κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων αλλά και περιβαλλοντικών ζητημάτων».

Προσθέτει ότι, «οι μικρές επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταγωνιστούν την εταιρία-τέρας ενώ εκείνη έχει επιπλέον εξελιχθεί σε κατεξοχήν παράδειγμα αποφυγής φορολόγησης των υπέρογκων εσόδων της διεθνώς, με αποτέλεσμα τα κράτη να χάνουν ακόμα και αυτό το ελάχιστο μερίδιο εσόδων από το εμπόριό της. Τα προσωπικά δεδομένα πολλών εκατομμυρίων πολιτών διεθνώς συγκεντρώνονται σε μια ιδιωτική βάση δεδομένων που η Amazon είναι ανεξέλεγκτη ως προς το πώς αυτά επεξεργάζονται και χρησιμοποιούνται περαιτέρω, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες της εταιρίας είναι πλέον γνωστό και αποδεδειγμένο με έρευνες και εκ των έσω ρεπορτάζ και μαρτυρίες ότι γίνονται θύματα ακραίας εργοδοτικής εκμετάλλευσης».

Για όλους αυτούς τους λόγους, υπογραμμίζειτο ΜέΡΑ25, «και φέτος συνεχίζουμε την καμπάνια του #makeamazonpay και καλούμε κάθε άνθρωπο που αντιλαμβάνεται την κατάσταση να απέχει έστω συμβολικά για μια ακόμα Βlack Friday από αγορές μέσω Amazon, μέχρι η Amazon να πληρώσει αυτά που οφείλει στον πλανήτη Γη!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ