Ντ. Πεσκόφ: Η Ρωσία δεν έχει σχέδια να συμμετάσχει σ’ ένα «πραξικόπημα στην Ουκρανία»

ΑΠΕ

Η Ρωσία ποτέ δεν εκπονούσε σχέδια για να συμμετάσχει σε «πραξικόπημα στην Ουκρανία», την προετοιμασία του οποίου ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμιτρι Πεσκόφ.

«Η Ρωσία δεν είχε κανένα σχέδιο να συμμετάσχει. Η Ρωσία ποτέ δεν ασχολείται γενικά με τέτοιες υποθέσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία συμμετέχει σε σχέδιο πραξικοπήματος που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζαλένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, είχε δηλώσει ότι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες σχετικά με μια πιθανή απόπειρα πραξικοπήματος τον Δεκέμβριο με τη συμμετοχή ατόμων από την Ρωσία και την Ουκρανία.

«Έχουμε προκλήσεις όχι μόνο από τη Ρωσική Ομοσπονδία και πιθανή κλιμάκωση, αλλά και μεγάλες εσωτερικές προκλήσεις. Έλαβα πληροφορίες ότι θα πραγματοποιηθεί πραξικόπημα στη χώρα μας στις 1-2 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία έχει τον πλήρη έλεγχο των συνόρων της και είναι έτοιμη για οποιαδήποτε κλιμάκωση με τη Ρωσία.