Ωσεί παρών θα δικαστεί ο “Dr Kontos”- Το ΜΟΔ αρνήθηκε να διακόψει τη δίκη

ΑΠΕ

Ωσεί παρόντος του κατηγορούμενου “Δόκτορα Κόντου” θα συνεχιστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) η εκδίκαση της υπόθεσης για τη δράση του 48χρονου αποκαλούμενου “ψευτογιατρού” και των συγκατηγορουμένων του που κόστισε τη ζωή σε 12 ασθενείς αλλά και την τραγική ραγδαία επιβάρυνση της υγείας άλλων 14 πασχόντων από σοβαρές παθήσεις.

Το δικαστήριο, υπό τον ασφυκτικό χρόνο της λήξης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης του “Dr Kontos” στις 16 Δεκεμβρίου, αποφάσισε να προχωρήσει τη διαδικασία χωρίς την εξουσιοδότηση του βασικού κατηγορούμενου, που νοσηλεύεται με κορονοϊό, προς τους συνηγόρους του και να απορρίψει τα αιτήματα που υπέβαλε για διακοπή της δίκης.

Υπέρ της συνέχισης της διαδικασίας τάχθηκε και ο εισαγγελέας Έδρας, ο οποίος χαρακτήρισε την υπόθεση “πρωτόγνωρη για τα ελληνικά χρονικά” και τόνισε πως ο κατηγορούμενος εμφανιζόμενος ως διακεκριμένος ογκολόγος, δεν μερίμνησε εγκαίρως για την εξουσιοδότηση προς τους συνηγόρους του: «Θεωρούμε υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ότι ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται» είπε.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε: ‘Με προβλημάτισε συνειδησιακά το θέμα της εκπροσώπησης του κατηγορούμενου. Το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι απόλυτο. Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει, όταν έμαθε ότι έχει κορονοϊό, είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση. Εγώ δεν είδα να εξαντλούνται όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα να έχει γίνει επικοινωνία με τον Εισαγγελέα της φυλακής, τον διοικητή του νοσοκομείου».

Η διαδικασία συνεχίζεται με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου.