today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Η Ρ.Μετσόλα είναι η υποψήφια του ΕΛΚ για την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η Ρομπέρτα Μετσόλα είναι η υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά από ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Η Ευρωβουλευτής από τη Μάλτα είναι αυτή τη στιγμή η πρώτη Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου.

«Το να είμαι η υποψήφιά σας είναι ευθύνη για την οποία είμαι έτοιμη» ανέφερε μιλώντας στους συναδέλφους της.

Σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για «έναν πρόεδρο που να είναι έτοιμος από την πρώτη ημέρα, έναν πρόεδρο που διαχειρίζεται ένα κοινοβούλιο που είναι ανοιχτό, που χρησιμοποιεί τις ευκαιρίες στην τεχνολογία ενώ διατηρεί τα θεμέλια του κοινοβουλίου στη δημοκρατία, που μπορεί να ενώσει τον κόσμο».

«Πιστεύω ότι ο πρόεδρός μας πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να γεφυρώσει το κενό μεταξύ του κοινοβουλίου, του συμβουλίου και της Κομισιόν» επισήμανε, ενώ θέλοντας να τονίσει ότι ξέρει πώς να βρίσκει λύσεις και ισορροπίες έκανε μία προσωπική αναφορά αναφέροντας ότι η ίδια είναι από τη Μεσόγειο, ο σύζυγός της είναι Φινλανδός και έχει τέσσερις γιους.

«Όποιος και να εκλεγεί πρέπει να έχει τη στήριξη του καθενός και όλων μας» τόνισε η Ρομπέρτα Μετσόλα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε αναφέρει ότι «το ερώτημα είναι πού θέλουμε να πάει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να κοιτάμε μπροστά προς το 2024, χρειάζεται να έχουμε έναν θεσμό που είναι παρών, έχει φωνή, ότι κοιτάζει μπροστά κι ότι αγκαλιάζει αυτό το οποίο είμαστε εδώ να κάνουμε, την αξία του κοινοβουλίου» υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι «οι πολίτες θέλουν ένα ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το οποίο ακούει, έναν θεσμό ο οποίος απευθείας εκλέγεται από αυτούς, να ασχοληθεί με τις ανησυχίες, τις φιλοδοξίες τους και τις προκλήσεις τους».

H Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη από τον πρώτο γύρο με 112 ψήφους με τους Οτμάρ Καράς και Εστέρ ντε Λάνγκε να λαμβάνουν 18 και 44 ψήφους αντιστοίχως.

Η αλλαγή θητείας στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα γίνει το ερχόμενο Ιανουάριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ