today-is-a-good-day
20 C
Athens

Φιλανθρωπική δράση – αντί προεκλογικού υλικού από υποψήφιο σύμβουλο του ΔΣΑ, Σ.Λεριό

Εν όψει της παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, σε μία κίνηση γεμάτη ενσυναίσθηση και μακριά από παρωχημένες και απρόσωπες προεκλογικές πρακτικές προέβη ο Στέλιος Λεριός, ένας από τους νεότερους υποψήφιους Συμβούλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με την παράταξη «Με τον Δικηγόρο!» του Δημήτρη Αναστασόπουλου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν συνεννόησης με την Αντιδήμαρχο Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας κυρία Άννα Ροκοφύλλου, ο Στέλιος Λεριός συμφώνησε να διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που προοριζόταν για τις προεκλογικές του δράσεις προς υποστήριξη του έργου του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Αθηναίων!

Στο πλαίσιο της δράσης του αυτής, ο Στέλιος Λεριός δήλωσε: «Οι κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, σωματικά, λεκτικά και ψυχικά, αποτελούν μία οδυνηρή κοινωνική πραγματικότητα, την οποία πρέπει να πολεμήσουμε. Τα δράματα πίσω από τις κλειστές πόρτες αφορούν όλους/-ες μας, και ειδικά εμάς τους δικηγόρους, που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη νομική τους πλευρά. Και επειδή η Δικαιοσύνη, με τα καλά και με τις παθογένειές της, δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της, πρέπει όλοι να βάλουμε το χέρι μας, και να ανοίξουμε τις κλειστές πόρτες της ντροπής!»

 

Αναμφίβολα, πρόκεται για μία κίνηση αυθόρμητη, ρηξικέλευθη και βαθιά ανθρωπιστική, η οποία μακάρι να αποτελέσει κίνητρο και για άλλους υποψηφίους, ώστε εκείνοι να προτιμήσουν προεκλογικές δράσεις που θα επικεντρώνονται περισσότερο στις πράξεις παρά στα λόγια!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ