today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

Μ.Ξενογιαννακοπούλου: Εμπαιγμός η πρόβλεψη αποζημίωσης λειτουργικών εξόδων των τηλεργαζόμενων

Για «εμπαιγμό» των εργαζομένων κατηγορεί την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αναφορικά με τον καθορισμό της ελάχιστης αποζημίωσης των λειτουργικών εξόδων εκείνων που εργάζονται με τηλεργασία.

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι «ο κ. Χατζηδάκης, χωρίς να πραγματοποιήσει διάλογο με τις οργανώσεις των εργαζομένων, χωρίς να παρουσιάσει το συνολικό πλαίσιο εφαρμογής των προβλέψεων του νόμου 4808/19 για την τηλεργασία και χωρίς να ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ανακοίνωσε σήμερα Υπουργική Απόφαση που καθορίζει το ελάχιστο ποσό που θα καταβάλλουν μηνιαίως οι εργοδότες στους τηλεργαζόμενους στη βάση μόνο μιας ειδικής έκθεσης του οίκου PWC».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου μιλά για «ανεπαρκείς προβλέψεις» στο ύψος και την αξιολόγηση των αναγκών, «καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται σημαντικά έξοδα, όπως το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και της θέρμανσης τον χειμώνα ή της χρήσης κλιματισμού τους θερινούς μήνες». Προσθέτει ότι αυτές οι «ανεπαρκείς» προβλέψεις «αποτελούν ακόμη έναν κρίκο υποτίμησης και εμπαιγμού των εργαζομένων». Κατόπιν αυτών σχολιάζει πως για τον υπουργό Εργασίας και την κυβέρνηση «η τηλεργασία προφανώς αποτελεί μέσο μείωσης του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, αδιαφορώντας για τις εργασιακές συνθήκες και χωρίς να υπολογίζονται οι πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε μία περίοδο μείωσης των αποδοχών και της αγοραστικής τους δύναμης και εκτόξευσης της ακρίβειας και των λογαριασμών που καλούνται να πληρώσουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ