today-is-a-good-day
18.8 C
Athens

Π.Στάνο: Δεν σχολιάζουμε τι λέει ο κ. Λουκασένκο

Τις εν εξελίξει επαφές της ΕΕ με το Μινσκ επανέλαβε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Αρμόδιος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Πίτερ Στάνο ερωτηθείς σχετικά με τα τελευταία σχόλια του Αλεξάντρ Λουκασένκο για το συγκεριμένο θέμα, αλλά και τις τεχνικές συζητήσεις. Παράλληλα, ο κ. Στάνο τόνισε ότι συνήθως δεν γίνονται σχόλια για το «τι λέει ο κ. Λουκασένκο γιατί πολλά από αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

«Ήμασταν ξεκάθαροι σε αυτά που λέμε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το τι θα κάνουμε όσον αφορά στην βοήθεια της ΕΕ ή την πιθανή συνδρομή προς επίλυσιν αυτής της τεχνητά δημιουργηθείσας κρίσης. Είμαστε σε επαφή με πολλούς από τους συνομιλητές στη Λευκορωσία. Μπορώ να υπενθυμίσω την επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών . Ο Ύπατος Εκπρόσωπος είχε δύο φορές τις τελευταίες επτά ημέρες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λευκορωσίας. Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης είχαν επίσης μερικές φορές επικοινωνία με τους ομολόγους τους στο Υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας», σημείωσε ο Εκπρόσωπος της Επιτροπής.

«Από τη δική μας πλευρά αυτό που βλέπουμε είναι ότι υπάρχει αλληλεπίδραση ακριβώς στη γραμμή που λέμε ότι αναζητούμε την πιθανότητα να διατηρηθούν οι συζητήσεις μεταξύ των υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών και της Λευκορωσίας σε τεχνικό επίπεδο έτσι ώστε να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και να συνδράμουμε στις προσπάθειες επαναπατρισμού των πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί στη Λευκορωσία», κατέληξε ο Πίτερ Στάνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ