today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Χ.Ακάρ: Η Ελλάδα προβαίνει σε προκλητική και επιθετική ρητορική και ενέργειες

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ σε βιντεοδιάσκεψη με αξιωματούχους του στρατού αναφέροντας πως η Ελλάδα επιδίδεται σε προκλητική και επιθετική ρητορική και ενέργειες.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο κ. Ακάρ ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και τα μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

«Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αντίληψη ότι «η Ελλάδα είναι θύμα, και η Τουρκία είναι ο επιτιθέμενος»», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Η Ελλάδα, ξανά και ξανά επιδίδεται σε προκλήσεις για να αυξήσει την ένταση, προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες. Συμπεριφέρεται εκτός δικαίου, διαστρεβλώνει τα περιστατικά, συμπεριφέρεται εγωιστικά και προσωπικά. Προσπαθεί να βγει στο προσκήνιο, ανέφερε ο κ. Ακάρ.

Στόχος είναι να θυματοποιηθεί η Ελλάδα και να εμφανιστεί η Τουρκία ως ο επιτιθέμενος., Αυτός είναι ο σκοπός τους ενώ οι πραγματικοί επιτιθέμενες με επεκτατικές βλέψεις είναι οι ίδιοι. Αυτό το έχει δείξει η ιστορία και οι τρέχουσες εξελίξεις, είπε

«Γίνεται λόγος για ανθρώπινα δικαιώματα. Ωστόσο, είναι μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ασυνειδησία η ελληνική ακτοφυλακή να επιχειρεί να τρυπήσει και να πυροβολήσει τις βάρκες των ανυπεράσπιστων ανθρώπων στη μέση της θάλασσας. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, είναι μη ρεαλιστικό να μετατρέπονται τα γεγονότα σε επιθετικό λόγο κατά της Τουρκίας. Αυτό είναι σκέτη υποκρισία,» είπε ο τούρκος υπουργός Άμυνας.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στο Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε ότι η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε ότι «Δεν έχουμε σε καμία περίπτωση επιθετική στάση, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας εκεί».

Η Τουρκία πραγματοποιεί όλες τις δραστηριότητές της με λογικό, και ήρεμο τρόπο, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ