today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

Γ.Παπανδρέου: Είμαστε περήφανοι για τον Αντετοκούνμπο, αλλά το ζήτημα είνα τι γίνεται με τους άλλους που μοχθούν

Mε τον πρόεδρο και εκπροσώπους των Κοινοτήτων του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για θέματα που τους απασχολούν, συναντήθηκε το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου .

Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής δήλωσε μετά τη συνάντηση, πώς «όλοι είμαστε περήφανοι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά το ζήτημα είναι, τι γίνεται με όλους τους άλλους που μοχθούν, παλεύουν, συμβάλουν στην οικονομία και τα ασφαλιστικά μας ταμεία και προσφέρουν στην κοινωνία μας σε ιδιαίτερα δυσχερείς συνθήκες;».

Επεσήμανε τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία σε όλο τον μεταναστευτικό και προσφυγικό πληθυσμό στην Ελλάδα ενω χαιρέτησε τηνπρωτοβουλία του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών με στόχο τη διευκόλυνση του εμβολιασμού όλων των μεταναστών και προσφύγων που δεν έχουν χαρτιά.

Ο κ. Παπανδρέου άφησε αιχμές για το νέο νόμο, τον οποίο δεν ψήφισε το ΚΙΝΑΛ, με τον οποίο είναι αδύνατη η πολιτογράφηση όσων ζουν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα. Επίσης σημείωσε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για μαθήματα ελληνικής γλώσσας, δεν υπάρχει αποτελεσματική πολιτική κοινωνικής ένταξης, ενώ αντίθετα, υπάρχει πολλές φορές ρατσισμός και ξενοφοβία στα ΜΜΕ και τον πολιτικό λόγο, στην καθημερινότητά τους. Δεσμεύτηκε οτι θα πάρει πρωτοβουλίες για να επιλυθούν τα προβλήματά τους.

«Η κοινωνία της αλληλεγγύης είναι ιδανικό της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Η συνύπαρξη όλων με σεβασμό και αξιοπρέπεια είναι ένδειξη πολιτισμού για μια κοινωνία», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ