today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

N.Παππάς: Η διερεύνηση του δυστυχήματος στον Ηλεκτρικό πρέπει να γίνει από ανεξάρτητη επιτροπή

Την παραίτηση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ για το δυστύχημα στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και τη διερεύνηση από ανεξάρτητη επιτροπή ζητά με δήλωσή του ο τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.

«Η λοκομοτίβα που προκάλεσε το εργατικό δυστύχημα στον Ηλεκτρικό, είχε εκτροχιαστεί και σε συντήρηση τα ξημερώματα της 23ης Αυγούστου. Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ είχε τηρήσει σιγή ιχθύος, αρνούνταν δε το τότε περιστατικό σε επικοινωνία της με δημοσιογράφους», σημειώνει ο Ν. Παππάς, τονίζοντας ότι «η απόκρυψη και η επερωτώμενη αβελτηρία στη λήψη μέτρων καθιστούν υπόλογη τη διοίκηση».

«Το ερώτημα είναι: Γνώριζε ο κ. Καραμανλής; Η απώλεια του 41χρονου εργαζόμενου δεν θα καλυφθεί από πέπλο σιωπής», συνεχίζει ο ίδιος και επισημαίνει πως «προφανώς η ΣΤΑΣΥ, που θα ελεγχθεί για πράξεις και παραλείψεις, δεν μπορεί να επιλέξει και να ορίσει εμπειρογνώμονα».

«Η διερεύνηση του δυστυχήματος πρέπει να γίνει από ανεξάρτητη επιτροπή, την οποία δεν θα διορίσει η εταιρεία. Αυτονόητη η υποχρέωση παραίτησης της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία διερεύνησης», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ