Την πρόθεσή της να είναι υποψήφια για την προεδρία του ΕΚ, εξέφρασε η Ρ.Μετσόλα

ΑΠΕ

Tην πρόθεσή της να είναι υποψήφια για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε η πρώτη Αντιπρόεδρος του ΕΚ και Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) από την Μάλτα Ρομπέρτα Μετσόλα. Όπως αναφέρει πηγή από το ΕΛΚ, η κ. Μετσόλα ήρθε σε επαφή με τους συναδέλφους της στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για να τους ανακοινώσει ότι επιθυμεί να διεκδικήσει την προεδρία.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο έστειλε στους συναδέλφους της και είναι στη διάθεση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ρομπέρτα Μετσόλα ανέφερε πως «τα επόμενα δυόμισι χρόνια θα είναι κρίσιμα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και για το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Το πολιτικό μοντέλο που αναπτύξαμε στην Ευρώπη οδήγησε την ήπειρό μας στη δημοκρατία, την ευημερία και την ισότητα. Αλλά αν θέλουμε να ανεβάσουμε την Ευρώπη στα επίπεδα που αξίζει ο λαός μας, τώρα πρέπει να ενωθούμε για να σφυρηλατήσουμε κάτι ακόμα πιο δυνατό – κάτι που παρακινεί ένα πιο σκεπτικιστικό κοινό να πιστέψει ξανά στην Ευρώπη».

Υπογράμμισε ότι κατανοεί την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες θα δουν κοινή δράση «καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει υβριδικές επιθέσεις στα σύνορά της», ενώ εστίασε στη σημασία της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την καινοτομία, αλλά και την προστασία των ελευθεριών.

Παράλληλα, η Ρομπέρτα Μετσόλα τόνισε ότι «το Κοινοβούλιο χρειάζεται μια ισχυρή φωνή, μια φωνή που να μεταφέρει τις ανησυχίες και τις προσδοκίες των πολιτών της ΕΕ στις σημαντικές προκλήσεις» που υπάρχουν. Τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η δημιουργία συμμαχιών.  Στις 24 Νοεμβρίου θα λάβει χώρα η επιλογή του υποψηφίου του ΕΛΚ που θα διεκδικήσει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το επόμενο μισό της θητείας.