today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Λ.Μενδώνη από το Αρκαλοχώρι: Στόχος είναι ο Προφήτης Ηλίας να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό

Μήνυμα ότι το υπουργείο θα στηρίξει, με όλες του τις υπηρεσίες, την προσπάθεια να αποκατασταθούν οι ζημιές στα σεισμόπληκτα μνημεία των Δήμων Μινώα-Πεδιάδος και Αρχανών-Αστερουσίων, έστειλε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ολοκληρώνοντας την σύντομη επίσκεψή της στο Ηράκλειο.

Η κυρία Μενδώνη, μετά τη σύσκεψη στην Περιφέρεια αλλά και την υπογραφή συμβάσεων για έργα ύψους 1,8 εκατ. ευρώ με τον περιφερειάρχη Κρήτης και τον δήμαρχο Ηρακλείου, μετέβη το Αρκαλοχώρι όπου είδε από κοντά ζημιές που έχουν υποστεί μνημεία.

Σε δηλώσεις της από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του σεισμού, η κυρία Μενδώνη είπε ότι έχουν συζητήσει διεξοδικά για το θέμα τόσο με τον περιφερειάρχη όσο και με τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου-Καστελίου και Βιάννου Ανδρέα.

«Η παρουσία μας εδώ μπροστά στα ερείπια του Προφήτη Ηλία, σηματοδοτεί την συμπάθεια και την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και όλων του των υπηρεσιών, ξεκινώντας από την αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων μέχρι τις κεντρικές υπηρεσίες και το ΚΑΣ» είπε η υπουργός Πολιτισμού συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι ο Προφήτης Ηλίας να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.

«Ενημερώθηκα ότι αποτελεί σημείο αναφορά για τους κατοίκους. Είμαστε μέσα σε Α’ αρχαιολογική ζώνη, δηλαδή αδόμητη περιοχή και γι’ αυτό ο Προφήτης Ηλίας θα αποκατασταθεί στη μορφή και στο εμβαδόν το οποίο είχε όταν κτίστηκε το 1927-1928. Είμαστε μέσα στις διατάξεις, τηρούμε απολύτως τις διατάξεις του αρχαιολογικού νόμου» ανέφερε.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε την Λ.Μενδώνη που βρέθηκε εκ νέου στο Αρκαλοχώρι ενώ επανέλαβε την ανάγκη το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία να αποκατασταθεί σύντομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ