today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Βατικανό: Εννέα οι ομιλίες που θα εκφωνήσει ο Πάπας κατά την επίσκεψή του σε Ελλάδα – Κύπρο

Ο πάπας Φραγκίσκος θα εκφωνήσει, συνολικά, εννέα ομιλίες στο ταξίδι του στην Κύπρο (στις 2 και 3 Δεκεμβρίου) και στην Ελλάδα (από 4 – 6 Δεκεμβρίου), όπως έγινε γνωστό από το Βατικανό.

Παράλληλα, θα είναι και τα πρώτα ταξίδια στα οποία, δεν θα χρησιμοποιήσει αεροσκάφος της Alitalia (η οποία έπαψε να υφίσταται) και θα χρησιμοποιήσει την νέα ιταλική αεροπορική εταιρία, την Ita. Σημειώνεται ότι η  Alitalia «συνόδευε» τον πάπα στα ταξίδια του ανά τον κόσμο, από το 1964.

Ο ιταλικός τύπος υπογραμμίζει, δε, ότι μετά το ταξίδι του στην Κύπρο, στην Ελλάδα ο ποντίφικας θα μετακινηθεί με αεροσκάφος της Aegean Airlines.

Παράλληλα, οι σχολιαστές αναφέρουν ότι οι δυο στιγμές κύριας συμβολικής σημασίας του ταξιδιού στην Κύπρο και στην Ελλάδα, θα είναι η συνάντηση με πρόσφυγες και μετανάστες, στην Λευκωσία και στην Λέσβο.

Οι «τελευταίοι και ξεχασμένοι» είναι συνεχώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του πάπα. Aπευθυνόμενος, και σήμερα, σε μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν σε κέντρο υποδοχής των Ιησουϊτών στην Ρώμη, ο πάπας Φραγκίσκος τόνισε:

«Εσείς γνωρίζετε καλά τι σημαίνει να ζει κανείς χωρίς δικαιώματα και ελευθερία. Πολύ συχνά βρίσκεστε αντιμέτωποι με ολική έλλειψη ανθρωπιάς και με την αδιαφορία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ