today-is-a-good-day
17 C
Athens

Υπερδιπλασιασμό του στόλου του «πέτυχε» ο ΟΑΣΘ μετά τη σημερινή κυκλοφορία 38 νέων λεωφορείων

Υπερδιπλασιασμό του στόλου του πέτυχε ο ΟΑΣΘ, με την προσθήκη 38 αστικών οχημάτων σήμερα σε γραμμές της δυτικής και της ανατολικής Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα συνολικά να κυκλοφορούν στους δρόμους της Περιφερειακής Ενότητας περισσότερα από 500 λεωφορεία.

Αυτό αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο οργανισμός, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό του, Γιώργο Σκόδρα, να σημειώνει: «Ο ΟΑΣΘ υλοποιεί τη δέσμευσή του για ανάταξη της αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε περίπου δύο χρόνια, ο στόλος υπερδιπλασιάστηκε και από τα μόλις 235 λεωφορεία που κυκλοφορούσαν τον Ιούλιο του 2019, σήμερα διατίθενται περισσότερα από 500».

Τα 38 νέα λεωφορεία που προστέθηκαν στον στόλο του οργανισμού, αφορούν τη δεύτερη ομάδα οχημάτων που κυκλοφόρησαν, από τα συνολικά 80 που προμηθεύτηκε πρόσφατα, μέσω leasing, ο ΟΑΣΘ. Υπενθυμίζεται ότι 22 νέα λεωφορεία «βγήκαν» στους δρόμους της πόλης στις 22 Σεπτεμβρίου φέτος, και ακόμη 19 την επόμενη ακριβώς ημέρα.

Με την προσθήκη των λεωφορείων αυτών, «στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης δρομολογούνται πλέον καθημερινά περί τα 400 οχήματα, ενώ συνολικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, μαζί με τα 125 λεωφορεία των ΚΤΕΛ, κυκλοφορούν περισσότερα από 500 λεωφορεία», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ, τον Ιούλιο του 2019 κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης 235 λεωφορεία ημερησίως και τον αμέσως επόμενο μήνα, αυτά έφτασαν σε 314. Τον Μάρτιο του 2020 προστέθηκαν στον στόλο του ΟΑΣΘ 125 λεωφορεία των ΚΤΕΛ, τον Σεπτέμβριο πέρυσι προστέθηκαν άλλα 50 οχήματα από τη δωρεά του δήμου Θεσσαλονίκης και τον αμέσως επόμενο μήνα ο στόλος του οργανισμού ενισχύθηκε με επιπλέον 180 λεωφορεία από την πρώτη φάση του leasing.

Τον Σεπτέμβριο, φέτος, ο στόλος του ΟΑΣΘ ενισχύθηκε με 42 λεωφορεία από τη δεύτερη φάση του leasing και σήμερα κυκλοφόρησαν στους δρόμους της πόλης άλλα 38 οχήματα, από την τελική φάση του leasing.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ