today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Χάνει το Australian Open ο Φέντερερ

«Απών» από το Australian Open θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Ρότζερ Φέντερερ.

Στο πρώτο μεγάλο Grand Slam της επόμενης σεζόν ο Ελβετός θρύλος του τένις δεν θα μπορέσει ν΄ αγωνιστεί, τουλάχιστον, όπως άφησε να εννοηθεί ο προπονητής του, Ιβάν Λιούμπισιτς. Ο λόγος έχει να κάνει με την πορεία της αποθεραπείας του, μετά τις δύο επεμβάσεις που έκανε στο γόνατο, και η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί με τον ίδιο να μην αισθάνεται ακόμη 100% έτοιμος για να επιστρέψει σε τόσο υψηλό επίπεδο.

«Θεωρώ πως στη δεδομένη χρονική στιγμή η συμμετοχή του στο τουρνουά της Μελβούρνης, δεν είναι εφικτή» παραδέχθηκε ο Λιούμπισιτς και συνέχισε: «Οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, καθώς ο Ρότζερ εξακολουθεί να αναρρώνει. Όταν θα επιστρέψει θέλει να είναι πανέτοιμος από κάθε άποψη και να ξέρει ότι θα μπορεί να φτάσει ψηλά στο τουρνουά που θα παίξει.»

Είπε ακόμη: «Δεν θα βιαστεί, θα πάει σιγά-σιγά. Χρειάζεται υπομονή, διανύει το 40ό έτος της ηλικίας του και δεν είναι δυνατό ν΄ αναρρώσει τόσο γρήγορα όπως συνέβαινε στο παρελθόν.»

Ο Κροάτης προπονητής υποστήριξε ακόμη πως σε κάποια χρονική στιγμή θεωρούσε βέβαιη την αποχώρηση του Ελβετού από το άθλημα, αλλά όπως εξήγησε «… μιλήσαμε και μπορώ να πω με σιγουριά ότι θέλει να επιστρέψει στους αγώνες. Θ΄ αποσυρθεί όταν το αποφασίσει εκείνος.»

Να υπενθυμιστεί ότι ο «King Roger» δεν είχε αγωνιστεί ούτε στο προηγούμενο τουρνουά της Μελβούρνης, εκεί όπου έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση έξι τροπαίων σε 21 συμμετοχές του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ