today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Β.Πούτιν: Η στάση της Πολωνίας δεν ταιριάζει με τις αξίες του ανθρωπισμού της Ε.Ε.

Επίθεση στην Πολωνία με φόντο το μεταναστευτικό εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέροντας ότι η στάση της Βαρσοβίας απέναντι στους πρόσφυγες στα σύνορα με τη Λευκορωσία δεν ταιριάζει με τις αξίες του ανθρωπισμού που διακηρύσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Πούτιν, άσκησε έντονη κριτική και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι, οι ευρωπαίοι εταίροι υπενθυμίζουν διαρκώς ότι τα ανθρωπιστικά ζητήματα πρέπει να βρίσκονται «στην πρώτη γραμμή».

«Όμως, όταν στα σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας, Πολωνοί συνοριοφύλακες και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων χτυπούν τους πιθανούς μετανάστες, πυροβολώντας πάνω από τα κεφάλια τους με στρατιωτικά όπλα, σειρήνες ανάβουν τη νύχτα και φώτα στους τόπους όπου βρίσκονται. Κατά κάποιο τρόπο αυτό δεν είναι πολύ συντονισμένο με τις ιδέες του ουμανισμού, οι οποίες υποτίθεται ότι αποτελούν τη βάση ολόκληρης της πολιτικής των δυτικών γειτόνων μας», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε συνέντευξή του στο «Russia 24».

Ο κ. Πούτιν υπενθύμισε ότι στον καταυλισμό υπάρχουν έγκυες γυναίκες και παιδιά Ερωτήσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Τα παιδιά είναι μικρά. Για να είμαι ειλικρινής, όταν κοιτάζω, λυπάμαι πρώτα από όλα τα παιδιά. Λοιπόν, κοιτάξτε, υπάρχουν και χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα, πρόσθεσε.

Ο ρώσος Πρόεδρος ανέφερε, ότι πολλοί από τους πρόσφυγες είναι «αρκετά ευκατάστατοι» άνθρωποι, αλλά τους τελειώνουν τα κεφάλαια και δήλωσε βέβαιος ότι οι αλυσίδες για τη μεταφορά των μεταναστών στην ΕΕ, θα οργανωθούν από όσους βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη. Ο βασικός κρίκος βρίσκεται στις χώρες της ΕΕ. Όσοι βρίσκονται εκεί σέρνονται εκεί. Οργανώνουν όλες αυτές τις αλυσίδες. Αφήστε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις ειδικές υπηρεσίες να δουλέψουν πάνω τους σε περίπτωση που κάνουν κάποια παράβαση.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ