today-is-a-good-day
19 C
Athens

Θέμα ποιότητας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα έθεσε στη Βουλή ο Κ.Σκανδαλίδης

Τη θέση ότι υπάρχει θέμα ποιότητας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Σκανδαλίδης, που επανέλαβε τη “διαχρονική θέση” του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ για “όλα στο φως”.

Εδώ και μήνες λέμε ότι υπάρχει ζήτημα ποιότητας Δημοκρατίας. Πως να δει κανείς την πλήρη έλλειψη διαφάνειας, τις φωτογραφικές διατάξεις, τη συνεχή και απροκάλυπτη παρέκκλιση διατάξεων για τις δημόσιες συμβάσεις; ρώτησε ο κ. Σκανδαλίδης και συνέχισε: Μπορεί κανείς να παραβλέψει εύκολα τις σκανδαλώδεις επιχορηγήσεις, τις απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ από το υπ. Μετανάστευσης; Δεν έχουμε ζήτημα ποιότητος Δημοκρατίας, όταν η κυβέρνηση με αδιαφανείς χειρισμούς επιχειρεί και πετυχαίνει τον έλεγχο του πεδίου της ενημέρωσης; Όταν ακόμα και διεθνείς οργανισμοί, όπως οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα επισημαίνουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα επικίνδυνο κοκτέιλ για την ελευθερία Τύπου; Όταν ακόμα και ο πρωθυπουργός παραδέχεται δημόσια ότι στη χώρα μας, περίπου, δεν έχουμε παράδοση στον άμεσο έλεγχο των κυβερνώντων, προκαλώντας αρνητικά σχόλια στον διεθνή Τύπο;

Ναι, συμπέρανε ο κ. Σκανδαλίδης, υπάρχει θέμα ποιότητας Δημοκρατίας, όταν διαστρεβλώνονται ή αποσιωπώνται οι θέσεις των κομμάτων, όταν τα ΜΜΕ προβάλουν μονότονα τα κυβερνητικά πεπραγμένα, όταν απουσιάζει κάθε ίχνος κριτικής, όταν δεν δίνεται χώρος στις αντίθετες φωνές, όταν ο δημοσιογραφικός κόσμος ζει σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας είπε ο κ. Σκανδαλίδης επικρίνοντας και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακολούθησε το “ίδιο μονοπάτι” στα χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση.

Η Βουλή οφείλει να διαλύσει κάθε ίχνος υποψίας και υπόνοιας και οφείλει να ελέγξει τους πόρους που χορηγήθηκαν στα ΜΜΕ είπε ο κ. Σκανδαλίδης ο οποίος υπογράμμισε και την ανάγκη διερεύνησης εάν οι συγκεκριμένες δημοσκοπικές εταιρείες συνδέονται οικονομικά με κυβερνητικά προγράμματα και με προγράμματα δημοσίων οργανισμών, “ειδικά όταν έχουν σχεδόν παρέμβει ανοιχτά στην εσωκομματική λειτουργία κομμάτων και στην πολιτική αντιπαράθεση”.

Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, τηρούν τη γραμμή “όλα στο φως” τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης: Είμαστε υπέρ της διερεύνησης κάθε υποψίας σκανδάλου, ιδίως όταν αφορούν στη λειτουργία της Δημοκρατίας και είμαστε σύμφωνοι στη διεύρυνση, με θεσμικό τρόπο, από τη Βουλή, γι’ αυτό υπερψηφίζουμε ανελλιπώς όλα τα αιτήματα, ακόμα και όταν αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα του χώρου μας ή σε περιόδους που το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση, είπε ο κ. Σκανδαλίδης, προσθέτοντας, χειροκροτημένος από τους παρόντες βουλευτές του κόμματός του: Είμαστε περήφανοι, διότι είμαστε το μόνο κόμμα που κράτησε αυτή τη στάση, σε όλη τη διάρκεια της μεταπολιτευτικής περιόδου”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ