today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Μ.Σχοινάς και Σ.Μισέλ ευχαριστούν την Άγκυρα επειδή περιορίζει τις πτήσεις προς Μινσκ

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σαρλ Μισέλ ευχαρίστησε σήμερα την Τουρκία επειδή, όπως ο ίδιος αναφέρει, συμφώνησε να εμποδίσει τους πολίτες του Ιράκ, της Συρίας και της Υεμένης, που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στη Λευκορωσία, να αγοράζουν εισιτήρια ή να επιβιβάζονται σε αεροπλάνα για το Μινσκ στα τουρκικά αεροδρόμια.

«Ευχαριστώ τις τουρκικές αρχές», έγραψε ο Μισέλ στο Twitter.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς καλωσόρισε επίσης την κίνηση της Τουρκίας.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος επισκέπτεται τη Βηρυτό ως δεύτερο σταθμό μιας περιοδείας του σε χώρες για να ασκήσει πίεση ώστε να σταματήσουν τη ροή μεταναστών προς το Μινσκ, δήλωσε πως οι πτήσεις από την Τουρκία θα μειωθούν, από 17 στο μηδέν μετά την απόφαση.

Ο επίσημος λογαριασμός της Τουρκικής Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας στο Twitter αναφέρει πως ελήφθη απόφαση να επιλυθεί «το πρόβλημα των παράνομων συνοριακών διελεύσεων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Λευκορωσία».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η απόφαση να απαγορευθεί η έκδοση εισιτηρίων και η επιβίβαση σε πτήσεις ισχύει «μέχρι νεωτέρας».

Η ΕΕ βρισκόταν σε συνομιλίες με διεθνούς αερομεταφορείς, όπως η Turkish Airlines, για να τους ζητήσει να σταματήσουν να εκδίδουν εισιτήρια άνευ επιστροφής προς το Μινσκ, απ’ όπου η ΕΕ καταγγέλλει πως οι μετανάστες μεταφέρονται στα πολωνικά σύνορα ως μέσο άσκησης πίεσης στην ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ