today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Δανία: Νομοθεσία θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ζητούν από τους εργαζόμενους επίδειξη του υγειονομικό πάσο

Η Δανία πρότεινε σήμερα να προχωρήσει άμεσα η νομοθεσία που θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ζητούν από τους εργαζόμενούς τους να επιδεικνύουν το υγειονομικό τους πιστοποιητικό, ένα ακόμη μέτρο που έχει στόχο να ανασχέσει το νέο κύμα μολύνσεων της covid-19.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση ζήτησε από τους Δανούς να παρουσιάζουν το υγειονομικό αυτό πάσο για να εισέλθουν στους εσωτερικούς χώρους μπαρ, εστιατορίων αλλά και σε άλλους δημόσιους χώρους.

Το πάσο αυτό δείχνει ότι κάποιος έχει ανοσοποιηθεί κατά της covid-19, έχει νοσήσει ή έχει αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Βάσει της προτεινόμενης νομοθεσίας –στην οποία έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση, τα εργατικά συνδικάτα και οι ενώσεις εργοδοτών—οι εργοδότες θα μπορούν να ζητούν από τους υπαλλήλους τους να επιδεικνύουν το πάσο αυτό, αν και το μέτρο αυτό δεν θα είναι υποχρεωτικό.

«Καταλήξαμε σε μια συμφωνία, η οποία μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στους χώρους εργασίας και ελπίζουμε να βοηθήσει τη Δανία να περάσει τον χειμώνα όσο καλύτερα γίνεται», δήλωσε ο μεταβατικός υπουργός Επιχειρήσεων Μαρία Τεσφάγε.

«Το κάνουμε για χάρη της δανέζικης οικονομίας», τόνισε.

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 στη Δανία παραμένει σταθερά μεταξύ των 2.000 και 3.000 τις τελευταίες ημέρες, την ώρα που στα μέσα Σεπτεμβρίου κυμαινόταν γύρω στα 200.

Ο αριθμός των θετικών τεστ έχει επίσης υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ