today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Χ.Ακάρ: Δεν χρειάζεται να εξοπλίζονται οι Έλληνες

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, καλώντας την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζεται, επικαλούμενος την οικονομική κατάσταση του λαού…

Ο κ. Ακάρ σε συνέντευξή του στην Χουριέτ αναφέρει πως οι Έλληνες πολιτικοί, με την αναποτελεσματική και με φαντασιώσεις προσέγγισή τους, αναλώνουν μάταια με αυτόν τον τρόπο τους πόρους του γείτονα ελληνικού λαού, που ήδη βιώνει οικονομικές δυσκολίες και κατεβάζουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο ευημερίας.

«Αυτή η εξίσωση δεν μπορεί να λυθεί αγοράζοντας τρία ή πέντε τέτοια αεροπλάνα. Τα χρήματα που ξοδεύονται βγαίνουν από τις τσέπες του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες πολιτικοί, με την αναποτελεσματική και με φαντασιώσεις προσέγγισή τους, αναλώνουν μάταια με αυτόν τον τρόπο τους πόρους του γείτονα ελληνικού λαού, που ήδη βιώνει οικονομικές δυσκολίες και κατεβάζουν ακόμη περισσότερο το επίπεδο ευημερίας. Εκατομμύρια δολάρια θα εξοικονομούνταν αν απλώς σταματούσαμε τις ασκήσεις. Δεν είναι κρίμα;», αναφέρει.

«Ένας έρωτας για εξοπλισμούς ξεκίνησε από την Ελλάδα. Επιπλέον, ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα, λόγω των προσωπικών τους φιλοδοξιών, τροφοδοτούν αυτή την προσέγγιση για τους εξοπλισμούς από εχθρότητα προς την Τουρκία. Αυτό όμως βλάπτει και πάλι τον ελληνικό λαό. Γιατί τα μαθηματικά και η ιστορία είναι προφανή. Όλα όμως δεν λύνονται με διάλογο», αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Εδώ είμαστε, ας βρεθούμε όπου κι αν είναι. Μάλιστα, λέμε, ας μιλήσουμε για τα θέματα ένα προς ένα  όπου και αν θέλετε. Να λύσουμε τα προβλήματά μας ως δύο γείτονες. Επιπλέον, ας μιλήσουν οι υπουργοί Τουρισμού, όχι οι υπουργοί Άμυνας, ας κερδίσουν οι λαοί των δύο χωρών», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ