today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Χ.Ακάρ: Οι συμμαχίες της Ελλάδας δημιουργούν ρωγμές μέσα στο ΝΑΤΟ

Βολές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ αναφέροντας πως οι συμμαχίες της Ελλάδας θα προκαλέσουν ζημιά καθώς είναι αντίθετες με το πνεύμα του ΝΑΤΟ.

“Στη Μεσόγειο υπάρχουν δυτικές χώρες που χωρίς να βλέπουν το μπόι τους, θέλουν να υφαρπάξουν ένα ρόλο στην Μεσόγειο. Και η Ελλάδα παίρνοντας θάρρος από αυτές δημιουργεί συμμαχίες αλλά τέτοιες συμμαχίες μέσα στο ίδιο το ΝΑΤΟ είναι αντίθετες με το πνεύμα του ΝΑΤΟ και δημιουργεί ρωγμές μέσα στο ΝΑΤΟ”, είπε ο κ. Ακάρ μιλώντας στην εφημερίδα “Χουριέτ” για τις συμμαχίες της Ελλάδας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε, επίσης, πως η  Ελλάδα προσπαθεί να μετατρέψει τα προβλήματά της με την Τουρκία σε προβλήματα Τουρκίας- ΝΑΤΟ και Τουρκίας-ΕΕ. Αυτό είναι αντίθετο προς το πνεύμα της συμμαχίας.

“Τους το έχουμε πει χίλιες φορές. Ελάτε να καθίσουμε στο τραπέζι γιατί τα προβλήματα δεν λύνονται στο πόδι. Ήρθαμε σε επικοινωνία, κάναμε τρεις συναντήσεις για ΜΟΕ. Την τέταρτη συνάντηση την περιμένουμε να την κάνουμε στην Άγκυρα”, πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της συνόδου των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ, μείναμε σύμφωνοι με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Αυτές οι συναντήσεις είναι χρήσιμες  επειδή υπάρχει μια θετική προσέγγιση στη διπλωματία, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ